bokrecensioner boktips

Äldre gudar

Författare: David & Leigh Eddings
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9132329806


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I landet Dhrall finns fyra riken som regeras/styrs av fyra gudasyskon. Men trots att de är odödliga är syskonens makt inte evig. Under viloperioder av några eoner ersätts de av fyra yngre gudar, och så fortsätter denna växelverkan i en ständig kretsgång.
Ett sådant skifte närmar sig nu, vilket Vlagh, härskaren i det karga Ödelandet i Dhralls mitt, har tänkt utnyttja för att ta makten i landet och sedan skaffa sig världsherravälde. Vlagh är ett väsen som både kan ombilda och reproducera sig själv, och har på så sätt skapat en armé av tjänare med dödsbringande egenskaper - skrämmande varelser som är en blandning av människa, reptil och insekt.
Som tur är får syskonen reda på Vlaghs planer och inser att de är tvungna att samarbeta, vilket inte brukar vara så lätt. Den äldste brodern Dahlaine får i uppgift att väcka nästa generations gudar i förtid, medan de ännu är barn. Dessa barn kallas Drömmare och har stor makt eftersom de kan drömma om framtiden och påverka den.
Med list och övertalning lyckas gudarna till slut enas om ett försvar, och med hjälp av krigare utanför Dhralls gränser kan man bjuda den makthungrige Vlagh hårt motstånd. Men denne visar sig vara en mycket slug fiende och utgången verkar allt annat än given ...

Medelbetyg: 2,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Äldre gudar :
2004-12-17 09:20
En ny serie med likheter från "Sagan om Elenien", man känner igen romanfigurerna från tidigare böcker.

Den är inte dålig men det är inget nytt som man inte läst tidigare så man kan känna sig trygg. Jag är förtjust i Eddings böcker så jag ger den en 3:a för den är ganska underhållande.
Betyg 3
2006-03-05 22:49
Jag är väl inte direkt en person som är van att läsa fantasy om man säger så. Men jag fick den här boken i julklapp, och böcker som man har stående i bokhyllan måste ju läsas förr eller senare.

Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mej, men boken är helt klart läsbar. En bra berättelse. Trea
Betyg 3
2006-06-01 14:38
Jag tänkte bara läsa en bok, men så upptäckte jag att det var en serie. Den har en del roliga inslag, men det är ingen "måste läsa" bok. Om du inte håller på och läser en annan bok/serie, så är den här serien ett bra tidsfördriv. Men det är garanterar inte någon bok som jag rekommenderar.
Betyg 1
2006-10-15 14:01
*gäsp* Det här är en upprepning av allt Eddings tidigare skrivit. Kan människan inte alls förnya sig? Visst är det behagligt att känna igen sig, till en viss utsträckning, men i den här boken satt jag hela tiden och funderade över om jag läst den förut. Humorn räddar historien från att bli helt hopplös, annars känns det mesta torrt och trist. Har man läst Eddings tidigare så VET man vad som kommer att hända på nästa sida, och det känns tyvärr inte lockande.
Betyg 1
2007-02-06 22:53
Som om den här boken vore något nytt... Jag blev invigd i fantasyn med böckerna om Belgarion och spjuthök, men det här var så...lamt.
Betyg 1
2008-10-31 17:35
Okej Elenien-böckerna var bättre men den var helt okej, riktigt bra faktiskt, t.o.m en 4
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Äldre gudar
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Föraktets tid
 A. Sapkowski
Alvblod
 A. Sapkowski
Serafers drömmar
 O. Wikander
Serafers drömmar
 O. Wikander
Samma Författare: