bokrecensioner boktips

Bockarna Bruse på solsemester

Författare: Bjørn F. Rørvik
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178131631

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bockarna Bruse har charmat och roat hundratusentals barn, och nu är det dags för dem att få åka på semester. De tre bockarna har sparat och snålat hela vintern och skrapat ihop till en semesterresa. Enda kruxet är att hotellet är ospecificerat.

En extra bra sak med att åka på solsemester är att det finns en som inte tål sol överhuvudtaget. En som till och med spricker i solen. Vem då? Jo, TROLLET! Så honom kommer bockarna Bruse i alla fall slippa på sin resa.

Men på plats möter de en märklig hotellman med solglasögon och väldigt stor hatt. Han tar dem till ett sjaskigt hotell med stor trappa upp till andra våningen. "Måste jag gå först?" frågar den minsta bocken Bruse. "Äsch, vi går alla tillsammans", svarar den största bocken, "det är inte så noga när vi är på semester." Och så börjar de trippa ...

Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund bjuder på ett hejdundrande semesteräventyr och översättningen till svenska är gjord av Pija Lindenbaum.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bockarna Bruse på solsemester :
2021-02-15 09:05
Bockarna Bruse har sparat pengar en lång tid och tänker nu fara på solsemester. På en sådan slipper de Trollet. Sådana varelser spricker lätt i solen. Men vad är det för en konstig person med hatt och solglasögon de möter? Jo, det är hotellmannen. Och hotellet han tar dem till är fult och nedslitet. Men nog föredrar jag allt den gamla hederliga sagan om Bockarna Bruse än en sån här modernisering. Teckningarna i boken är dessutom fula.
Betyg 2
Liknande böcker:
Vår systers sagokista
 M. Abu-Alhayyat
Barnen i kopparstaden
 H. Peterson
Plupp i storskogen
 I. Borg
Äta gräs
 S. Said
Kattfesten
 S. Ahmed Bäckström
Billy och mormor
 B. Stenberg
Grodan och stjärnfallet
 M. Velthuijs
Albin viking
 U. Löfgren
Samma Författare: