bokrecensioner boktips

Syskonvecka

Författare: Matilda Ruta
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789129722338


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Russin längtar efter sin storasyster Kaninis så mycket att hon nästan går sönder. Men Kaninis är hos sin mamma varannan vecka, det måste Russin förstå, de ses ju igen när det är pappavecka. Fast det struntar Russin i, hon vill ha syskonvecka NU. För Kaninis är stor och söt och mjuk och farlig, och de ska ju fiska och köra dansstopp! Alla andra kan faktiskt bara gå hem!

En bok om stark syskonlängtan som går rakt in i hjärtat. Här skildras en otroligt vanlig familjesituation idag, äntligen speglas den även i bilderboken. Detta är första delen i Matilda Rutas nya serie Strandskogen - relationsböcker som tar barnens känslor på allvar.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Syskonvecka :
2020-07-30 17:58
Kaniner på pärmen. Denna bok måste jag bara kolla in, med tanke på att jag gillar just det djuret. Och berättelsen? Ja, den är helt okej. Men den skulle kanske ändå vara lite längre. Berätta mer om vad Russin och Kaninis hittar på när de äntligen kan vara tillsammans. Kanske lite om fisketuren som visas upp där på sista uppslaget.
Betyg 4
2020-09-07 13:24
Russin tränar simtag utan sin syster Kaninis. Kaninis är just nu hos sin mamma. En helt annan mamma än Russins. Men varannan vecka kan de träffa varandra och då kan de ha hur kul som helst. Men en enda vecka känns lång för den som väntar. Hur mycket Russin än förbereder sin systers ankomst, så är hon inte där. Och när han sedan tar färjan till Kaninis mamma råkar Kaninis faktiskt vara hos någon annan. Kaninis har nämligen gott om kompisar där hon bor. Men så äntligen börjar syskonveckan. Russin och Kaninis kan äntligen vara tillsammans. Bilderna i boken är vackra och bjuder på en och annan kul detalj. Teven mitt bland rosenbuskarna är ett sådant exempel. Särskilt med tanke på att den dessutom visar program. Var fanns egentligen det antennurtaget? Harar och kaniner kan vi dessutom inte få nog av. Bokens ämne är däremot gråtrist. Allt för många barn måste idag bo på flera olika adresser, bara för att deras föräldrar inte längre kan komma överens. Varför då flytta in dessa problem i djurens värld?
Betyg 3
Liknande böcker:
Bäbis gnällig
 A. Forslind
Babar på cirkus
 J. De Brunhoff
Ensam hemma
 H. Lee
Super-Charlie
 C. Läckberg
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
Jonas och farfars fiol
 K. Henriksen
Den modige kaninriddaren
 O. Källner
Det var så roligt
 L. Hellsing
Kaninen som ville spri..
 M. Wise Brown
Stora boken om Mamma M..
 J. Wieslander
Samma Författare: