bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
The Forest House
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAvalons Dimmor

 
Författare: Marion Zimmer Bradley
Genre: Fantasy
Ämnesord: religion, historia, kärlek, kultur, spänning, äventyr, arthursagan
Utgivningsår: 1987
ISBN: 0785787135
 
Spänning:  3
Romantik:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En spännande, sagoskimrande roman om den legendomspunna riddartiden och kvinnorna kring kung Arthurs tron. En blodfull, stundtals kuslig läsning om kampen mellan drakbaneret och korset, om våld och lusta, om trolldom och kärlekens makt. Här berättat ur Arthur systers perspektiv, hon som kallats Morgaine Le Fey, Morgaine av älvorna. Hon som blev sin brors värsta fiende...

Utdrag ur boken:
''Det var från Avalon du fick det heliga svärdet och det var på Avalons ö du svor en dyr och helig ed att bevara och skydda de heliga mysterierna! Och nu har du transformerat mysteriernas svärd till ett dödens kors, en galge åt de döda! Och nu har jag kommit hit för att avkräva dig det heliga svärdet Excalibur, som du varit förmäten nog att tvinga i tjänst hos din Kristus!''

''Vad bryr jag mig om Gudinnan?'' sade Arthur och grep hårdare om Exaliburs fäste. ''Jag såg henne i ditt ansikte, men du vände dig bort, och när Gudinnan avvisade mig sökte jag mig till en annan gud...''


Medelbetyg: 4 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Avalons Dimmor :


Kosmoskatten 2004-11-18 10:53
I medeltida versioner av arthursagan utmålades Morgaine som en illvillig maktgalen häxa - under denna tid då det ansågs fel av kvinnor att alls vilja ha makt. Marion Zimmer Bradley återknyter Morgaine till sagans forntida ursprung, då Morgainekaraktären var gudinnan Morrigan, när hon var älvornas drottning.
Jag har hört många gudinnedyrkare och wiccaner hävda att denna roman hjälpte dem att finna sin tro. Romanen är en idéroman som ger ett nyhedniskt perspektiv på myter, legender och på historien om hur Britannien kristnades.
Betyg 5

Ulwen 2004-12-24 00:26
En intressant infallsvinkel på Arthursagan. Denna version ter sig dessutom betydligt mer rimlig än många andra. Dock är den på tok för lång. Hälften hade varit nog så hade man kanske sluppit alla sega avsnitt.
Betyg 3

aud 2005-01-10 17:12
mycket bra och intressant. Skönt att Morgaine framställs som kvinna och inte elak trollpacka - som vanligt är. Håller med föregående talare om att denna känns mest rimlig - iaf av de jag läst.
Betyg 5

Nessa 2005-07-23 22:00
Intressant bok, men tyvärr känns den för lång. Det blir segt och den fängslar aldrig mig. Synd, för det hade kunnat bli så bra!
Betyg 3

animisha 2006-04-06 20:39
Riktigt fängslande och fascinerande, men bitvis inte övertygande. Ändå en fantastiskt bra bok.
Betyg 5

inca 2006-05-18 11:07
Väldigt intressant och bra bok ur en annan synvinkel än man är van vid.
Fascinerande och underbar....
Betyg 4

Sanne 2006-10-19 21:45
En annorlunda vinkling av legenden om kung Arthur, denna gången berättat ur kvinnligt perspektiv. En betydligt mer sympatisk och mänsklig beskrivning av Morgaine, som fängslade och fascinerade mig. Jag tyckte mycket om stämningen som byggs upp, känslan av mystik och okända makter. För mig var boken inte för lång, och jag hittade inga sega partier, men jag kan tänka mig att om man har lite svårt för wicca-traditioner och liknande, då tröttnar man lätt. Annars är det en fantastisk saga, livfullt och fängslande berättat. Vansinnigt intressant som fundering kring hur man kan ha levt på den tiden.
Betyg 4

almgio 2010-07-18 19:19
Helt okej bok, jag brukar inte ha ngt emot lite längre böcker, men den här fångade inte riktigt mitt intresse. Helt okej, en 3 är den iaf värd.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Avalons Dimmor


  Köp boken som film på cdon: