bokrecensioner boktips

Kvinnorna på Flanagans

Författare: Åsa Hellberg
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789137154602


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli omtalat och framgångsrikt. De har lyckats och affärerna går strålande. Men priset har varit högt. De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Hur stora påfrestningar klarar den? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas?

Utdrag ur boken:
Linda Lansing stod mitt golvet på sitt kontor på Flanagans. Solen flödade in genom fönstren och skapade en härlig inledning till de närmaste dagarna. Fjällbacka väntade. För första gången hade hon bjudit med Elinor och Emma. Emma hade haft en förfärlig tid bakom sig och den var långt ifrån över. Det var obegripligt hur man överlevde att förlora ett barn, men Emma måste ju tänka på Frankie förstås. Flickan hade det kanske ännu värre, eftersom ingen av hennes föräldrar var kapabel att ta hand om sin dotter just nu.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnorna på Flanagans :
2020-07-06 16:58
Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg är andra delen i en trilogi. Jag älskade verkligen första delen, Kvinnorna på Flanagans, och den här delen gjorde mig inte besviken. Jag saknade att vi inte fick läsa så mycket om Linda Lansing i den här delen, men det beror på att vi nu befinner oss 20 år framåt i tiden. Det är tidigt 1980-tal. Först har jag lite svårt att hänga med i boken eftersom jag inte vet vad som har hänt under de två decennier som har gått, men det är bara ett berättartekniskt knep av författaren. Med hjälp av några rejäla tillbakablickar 10 och 20 år bakåt i tiden får jag som läsare reda på händelser som kommer att påverka alla inblandade i bokens egentliga nutid.

När människor som lever nära varandra har hemligheter som riskerar att slå sönder gammal vänskap och äktenskap, då blir livet en kamp för att dölja det man är rädd ska komma upp till ytan. Och det är dessa relationsdramer som Hellberg beskriver, men det sker med värme och känslan av att det är en feelgoodroman förtas aldrig.

Möjligen kan jag väl tycka att det var alltför mycket som löstes i en handvändning i slutet av boken. Så enkelt är det nog aldrig i verkligheten.

Detta förtar dock inte känslan av att Kvinnorna på Flanagans är en riktigt bra feelgoodroman i en vacker miljö med champagne i glasen. Det är festligt, flärdfullt och fartfyllt. Nu är det bara att vänta på den avslutande delen, Nya tider på Flanagans, som utspelar sig kring millennieskiftet.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kvinnorna på Flanagans
Liknande böcker:
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup