bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHjärtat är bedrägligast av allt

 
Författare: JT Leroy
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2003
ISBN: 978918874883
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I 'Hjärtat är bedrägligast av allt', uppföljaren till den hyllade debuten 'Sarah' har amerikanske författaren JT Leroy samlat ett antal självbiografiska berättelser om en liten pojke vars liv och uppväxt präglas av otrygghet och kärlekslöshet. I 'Natoma Street' bor han på gatan i San Francisco, i otäcka 'Försvinnande' skildrar han mötet med sin biologiska mamma efter att hon hämtat tillbaka honom från hans fosterföräldrar. Med sitt råa och säreget lyriska språk är Leroys bok en på samma gång obehaglig och hjärtskärande läsning, och en som tveklöst etablerar honom bland de intressantaste och bästa unga moderna författarna i Amerika. Originalmanuset lämnades för övrigt in handskrivet på kollegieblockspapper till förläggaren. JT Leroy är 23 år gammal och föddes i West Virgina. Idag bor han i San Francisco

Medelbetyg: 4 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hjärtat är bedrägligast av allt :


lillamy 2004-11-16 16:43
En bok om ett otäckt ämen precis som i pojken som kallades det. Men även här tycker jag att språkt inte är så fängslande. Men klart läsvärd är den.
Betyg 3

Mimmi82 2005-02-16 15:46
En bok i samma genre och stil som Dave Pelzers böcker. Även denna handlar om hur författaren som liten pojke misshandlas, och dessutom utnyttjas sexuellt, av sin mamma och hennes pojkvänner. Historien är hemsk, men boken klart läsvärd!
Betyg 4

elda07 2005-08-12 23:13
Lättläst och bra skriven bok. Vet inte om jag blev speciellt gripen men för att vara en ovan läsare gillade jag språket. Ser fram emot att se filmen av Asia Argento samt läsa boken Sarah.
Betyg 4

jacobsteel 2006-05-16 19:07
Titeln är klart bäst. Den krossar bättre på engelska (förståss). Så titeln borde få en femma, men boken är mer en stark trea... i a fall från mig. Visst är det elände och detaljer, men ändå... det verkliga praktverket är faktiskt den påhittade författaren.

Mer om myten JT Leroy här:
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/3624/

Citat ur den bloggen:
Update, February 6, 2006: Geoffrey Knoop, the partner of Laura Albert, has admitted that Albert wrote all of JT Leroy's books. He also concedes that the face of JT Leroy, whenever Leroy made any public appearances, was his half-sister Savannah Knoop. The New York Times has quoted Geoffrey Knoop as saying: "The jig is up... I do want to apologize to people who were hurt. It got to a level I didn't expect." Knoop also says that he doubts Laura Albert will ever admit to being JT Leroy: ""For her, it's very personal. It's not a hoax. It's a part of her."
Betyg 3

bonadea 2012-10-07 23:07
En hemsk och tragisk bok som har jämförts med pojken som kallades Det, men med den stora skillnad att språket och sättet den är skriven på är mycket bättre. En tunn bok men ändå så tung.
Betyg 4

emsku 2013-01-10 22:35
Jag rekommenderar den absolut, man blir både ledsen och får skrattsalvor när man läser. Lite besviken blev jag dock när jag fick reda på att det har visat sig att boken är påhittad!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hjärtat är bedrägligast av allt


  Köp boken som film på cdon: