bokrecensioner boktips

Hjärtat är bedrägligast av allt

Författare: JT Leroy
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2003
ISBN: 978918874883


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I 'Hjärtat är bedrägligast av allt', uppföljaren till den hyllade debuten 'Sarah' har amerikanske författaren JT Leroy samlat ett antal självbiografiska berättelser om en liten pojke vars liv och uppväxt präglas av otrygghet och kärlekslöshet. I 'Natoma Street' bor han på gatan i San Francisco, i otäcka 'Försvinnande' skildrar han mötet med sin biologiska mamma efter att hon hämtat tillbaka honom från hans fosterföräldrar. Med sitt råa och säreget lyriska språk är Leroys bok en på samma gång obehaglig och hjärtskärande läsning, och en som tveklöst etablerar honom bland de intressantaste och bästa unga moderna författarna i Amerika. Originalmanuset lämnades för övrigt in handskrivet på kollegieblockspapper till förläggaren. JT Leroy är 23 år gammal och föddes i West Virgina. Idag bor han i San Francisco
Medelbetyg: 4 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hjärtat är bedrägligast av allt :
2004-11-16 16:43
En bok om ett otäckt ämen precis som i pojken som kallades det. Men även här tycker jag att språkt inte är så fängslande. Men klart läsvärd är den.
Betyg 3
2005-02-16 15:46
En bok i samma genre och stil som Dave Pelzers böcker. Även denna handlar om hur författaren som liten pojke misshandlas, och dessutom utnyttjas sexuellt, av sin mamma och hennes pojkvänner. Historien är hemsk, men boken klart läsvärd!
Betyg 4
2005-08-12 23:13
Lättläst och bra skriven bok. Vet inte om jag blev speciellt gripen men för att vara en ovan läsare gillade jag språket. Ser fram emot att se filmen av Asia Argento samt läsa boken Sarah.
Betyg 4
2006-05-16 19:07
Titeln är klart bäst. Den krossar bättre på engelska (förståss). Så titeln borde få en femma, men boken är mer en stark trea... i a fall från mig. Visst är det elände och detaljer, men ändå... det verkliga praktverket är faktiskt den påhittade författaren.

Mer om myten JT Leroy här:
http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/3624/

Citat ur den bloggen:
Update, February 6, 2006: Geoffrey Knoop, the partner of Laura Albert, has admitted that Albert wrote all of JT Leroy's books. He also concedes that the face of JT Leroy, whenever Leroy made any public appearances, was his half-sister Savannah Knoop. The New York Times has quoted Geoffrey Knoop as saying: "The jig is up... I do want to apologize to people who were hurt. It got to a level I didn't expect." Knoop also says that he doubts Laura Albert will ever admit to being JT Leroy: ""For her, it's very personal. It's not a hoax. It's a part of her."
Betyg 3
2012-10-07 23:07
En hemsk och tragisk bok som har jämförts med pojken som kallades Det, men med den stora skillnad att språket och sättet den är skriven på är mycket bättre. En tunn bok men ändå så tung.
Betyg 4
2013-01-10 22:35
Jag rekommenderar den absolut, man blir både ledsen och får skrattsalvor när man läser. Lite besviken blev jag dock när jag fick reda på att det har visat sig att boken är påhittad!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hjärtat är bedrägligast av allt
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Eva Bonnier - ett kons..
 G. Cavalli-Björkman
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen