bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ormens gåva
Skämmarkriget
Skämmartecknet
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkämmerskans dotter

 
Författare: Lene Kaaberbol
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9129662699
 
Spänning:  8
Humor:  2
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Dina Tonerre är elva år och har ärvt sin mors gåva. När Dina ser någon i ögonen kan hon se alla de handlingar som den personen skäms över att ha gjort - hon kan se människors dåliga samvete. För Dina är det snarare en förbannelse än en gåva eftersom ingen vill vara hennes vän. När Dinas mamma blir kallad till Dunarks borg för att få en man att erkänna ett mord, måste Dina ta itu med sin gåva och lära sig att använda den.

Medelbetyg: 4,23 (22 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skämmerskans dotter :


Sagiis 2004-11-14 11:57
En skämmare är en person som genom att se någon annan i ögonen kan få den andra personen att skämmas för alla onda gärningar som han eller hon har gjort. Dina, huvudpersonen i den här boken, har en mor som är skämmerska. Dina själv har ärvt sin mors skämmarögon, och skall också hon en dag bli skämmerska. När boken börjar är Dina ändå mest ensam och olycklig. Vem vill ha en skämmerska till vän? Vem vill ha en vän som man inte vågar se i ögonen? Dina önskar att hon hade sluppit ärva moderns gåva.

En dag kommer bud efter modern, hennes mor blev med skikad till Dunarksborg där hon skulle se om hen viss person för skyldig till brottet.
Så Dina bestämmesig för att följa med och se vad hennes mor behöver hjälp med.... Och där börjar den väldigt spännade boken.

Det ända jag kan säga är: Läs den här boken....
Det finns två fortsättning böker i serien Skämmartecknet & Ormensgåva
Betyg 5

eltie 2006-03-02 18:07
Jag tycker att boken har en underbar handling och den är ruskigt spännande! Den är än så länge den bästa bok jag läst. Jag ger den en klar femma!!!
Betyg 5

Eliin_Eliin 2006-03-22 18:01
Dina Tonerre är en flicka på 11 år. Hon är inte som alla andra varken vuxna eller barn, utan hon är en skämmerska, och med det menas att hon kan se alla det onda handlingar, som hon/han skämms över! Och det är inte lätt för henne, för hon får inga kompisar eftersom att ingen vågar titta henne i ögonen. Och denna gåva har hon ärvt av sin mor, Dina vill absoulut inte ha denna gåva hon ser det mera som en förbannelse.
Obs!! den är inte färdig än...

Saga60 2006-03-23 12:17
Den här är sååå bra jag rekomenderar den till ALLA!!!!!!
Betyg 4

LiHa 2006-07-30 00:04
En mycket bra bok som fick mig att längta efter mer, när du läst den måste du bara börja på nästa i serien. ( läste serien vid 14 års ålder)
Betyg 4

Matildaaa 2006-08-11 22:36
En av de bästa böcker jag läst, fastnade på en gång för den
Betyg 5

Meno 2006-10-10 12:36
bra bok
Betyg 3

Dina.Tiger 2007-03-28 17:37
Ny och intressant fantasyvärld som skulle kunna utspela sig på medeltiden. Dina har ärvt sin mors skämmarkraft, dvs hon kan se vad folk skäms över genom att se dem i ögonen.

Mycket bra bok, första delen i en serie om fyra.
Betyg 5

Magon 2007-07-16 14:07
Man blev fängslad i första ögonblicket! Jag tycker att boken är fantastiskt bra och har läst många av böckerna i serien!
Betyg 5

ElinJ 2007-10-10 15:06
Aldrig har jag läst en så speciell bok som denna. Jag i stort sett sträckläste den. Drakar<3 fantsy älskare som jag är var boken bara ett måste att läsa.. LÄS DEN!! Jag tyckte iallafall om den!!
Betyg 5

jossansten 2008-01-03 00:03
Helt OK fantasy. Mysig och spännande. Läsvärd.
Betyg 3

kladd_kaka49 2008-01-24 18:47
Mitt omdöme om den här boken är att den är väldigt spännande och det finns inga tråkiga stunder i den. Personerna kunde författarinan beskriva bättre, ibland så visste man inte hur dem såg ut. Miljön är väldigt bra beskriven, man får verkligen en bild framför sig. Jag tycker att alla kan läsa denna bok, kanske inte vuxna.
Betyg 4

FantasyGirl 2008-04-09 21:32
En helt fantastisk bok som jag önskar alla ville läsa.
Alla karaktärerna är jättehärliga men min personliga favorit blev Nico.
Boken handlar om 11åriga Dina som ingen vill se i ögonen av en särskild anledning.Hon är skämmerskans dotter. Detta betyder att hon kan se allt en person har skämts för i hela sitt liv bara genom att fånga deras blick. Pågrund av detta vill ingen vara hennes vänn.Men när Dina går ensam och är arg på smedens dotter Cilla kommer främlingen från Durnark ridande och vänder uppochner på Dinas liv.Han tar med sig Dinas mamma till Durnark för att hon ska få en brottsling att erkänna flera mord.Detta har hänt förut och Dina tycker inte att det är något konstigt med det.Men Dinas mamma kommer inte tillbaka och nästa dag kommer Drakan ridande och tar med sig Dina till Durnark för att hjälpa sin mor.Men Drakan är inte att lita på. Dinas mamma tror,nej är säker på att 17-åriga Nico som är misstänkt för morden är oskyldig men det räcker inte för Drakan. För att få Dinas mamma att ändra sig låser han in Dina i samma cell som Nico.


Jag levde mig värkligen in i boken.Jag kom på mig själv flera gånger med att vilja klappa till Drakan,dräpa drakarna och hjälpa Dina
Betyg 5

Yuffie 2008-11-01 14:48
Underbar hur spännande som helst:P
Betyg 5

almgio 2010-02-06 18:03
Den här boken är verkligen bra. Handlingen fängslade mig och dotterns självömkan roade mig. Jag tyckte synd om henne och man kan ju inte riktigt förstå hennes situation... Boken fick mig verkligen att tänka till och även om jag inte tycker att det är ett fantastiskt literärt verk är den verkligen värd högt betyg xD
Betyg 4

Lovisa95 2010-04-11 12:05
Jag är egentligen inte så mycket för fantasy, men den här boken gillade jag. En spännande bok, främst för ungdomar. Läs den!
En stark fyra!
Betyg 4

twilightfan 2010-07-21 12:37
Jag tyckte inte att den var så bra... Jag gillar fantasy, men det blev för mycket.
Betyg 1

funnybunny 2011-04-18 21:41
boken var väldigt spännande och man blev lätt fast i den, ja kunde nästan inte lägga ifrån mig den, sen så läste ja andra boken, inte lika bra:(
Betyg 4

TusendelFörsent 2011-11-01 21:25
En bra bok. Jag förundras över vilken fantasi författaren måste ha för att komma på något som skämmarrögon. Coolt är det i alla fall.
Betyg 5

olliviia 2013-06-14 15:55
Boken är jätte bra. Den är fylld med magi, fantasi och spänning men också sorg. Det finns personer som dör, personer som lyckas, personer som hittar fram till sitt mål... Innan jag läste den här bok serien, visste jag inte vad en skämmare var och hade aldrig hört talas om det. Men nu vet jag. Dom som gillar fantasi och spänning borde läsa den här boken. Den är bäst. Läs också fortsättningarna ifall du gillar dom.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skämmerskans dotter


  Köp boken som film på cdon: