bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMed egna ord: Sex av de bästa självbiografierna skrivna av kändisar

 
Författare: Michelle Obama
Genre: Biografi
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Med egna ord: Sex av de bästa självbiografierna skrivna av kändisar :


ErikJohansson 2020-02-17 18:39


Ibland är det bara att erkänna: vi älskar att höra om andra människors liv. Det är anledningen till att såpoperor är så populära över hela världen och att vi fortsätter plöja skvallerspalter – det ligger i människans natur att prata om vad andra gör.
I kändisarnas tidsålder har detta gett upphov till ett antal branscher och verksamheter, där en av de mest framgångsrika är utgivningen av kändismemoarer. En stor del av tjusningen med dessa böcker är att de ger en inblick i offentliga personers liv bortom biodukar och tv-skärmar: och ofta ingår ett par väldigt snaskiga detaljer i bokpriset.
Läs vidare för ett urval av de bästa böckerna.

Drew Barrymore - Little Girl Lost
Det är inte många som kan säga att de utvecklat ett kokainberoende innan tonåren. Men Drew Barrymore var inte precis som andra barn.
Som begåvad barnskådespelare utsattes hon för den dysfunktionella kändisvärlden från väldigt unga år och alla utsvävningar som följde med den. Boken är en ocensurerad, skoningslös berättelse som både lär chocka och fascinera dig, men som också lämnar dig undrande över hur allt detta kunde få ske.
Barrymore berättar glädjande nog även historien om hur hon hamnade på rätt köl igen, och det faktum att hon till slut lyckades reparera sitt skadade liv är oerhört imponerande. Boken är så kraftfull att den lätt skulle kunna fungera som en inspirationskälla till någon som själv kämpar med ett alkohol- och drogmissbruk.
Little Girl Lost kan tacka sin chockverkan för alla framgångar, men belyser också farorna som barnstjärnor tvingas möta i nöjesbranschen.

Trevor Noah - Frukten av ett brott
Trevor Noah kan hävda något som de flesta inte kan – hans födelse var faktiskt olaglig. Som son till ett rasblandat par under apartheideran i Sydafrika fick han tillbringa stora delar av sin barndom gömd inomhus. Det här sporrade honom dock till att leva ett äventyrligt liv, och han tog snabbt tillvara på den nyvunna friheten när Nelson Mandela valdes till president i landet 1994.

Noah berättar sin unika historia i den humoristiska stil som är hans signum och det säger sig självt att detta är fängslande läsning! Boken, som är uppdelad i åtta essäer, är både rolig och rörande, och den ger läsarna nya perspektiv som de förmodligen aldrig stött på tidigare.
Ljudboken rekommenderas starkt av många recensenter eftersom det är Noah själv som läst in den, men det är kanske inte nödvändigt eftersom hans röst känns minst lika närvarande på sidorna medan du läser själv.

Michelle Obama - Min historia
Michelle Obama är framför allt känd för att ha varit den första afroamerikanska presidentfrun någonsin.
Problemet med det här är att det riskerar att förringa hennes egna personliga prestationer och ta fokus från en annars lysande karriär som väldigt få människor ens är i närheten av att matcha. Hon visade oerhörd talang i sina roller både som verkställande direktör och som associerad dekan vid University of Chicago, vilket ofta förbises.
I sin bok delar Obama med sig av många personliga tankar med läsaren och tecknar en bild av den ärliga och hårt arbetande personlighet som drev henne till framgång. Dessutom berättar hon om hur det egentligen var att leva och verka i Vita huset.
Hon har ett så pass innerligt och personligt sätt att skriva på att man efter att ha läst hennes berättelse nästan tror sig känna henne. Det förklarar också varför denna självbiografi legat så lång tid på så många topplistor – en riktigt stark bladvändare!

Tina Fey – Bossypants
På sin väg mot att bli en av Saturday Night Lives mest framgångsrika komiker, bevittnade Tina Fey mängder av händelser bakom kulisserna som de flesta aldrig fått höra talas om.
Tack vare den här boken, upplagd som en serie essäer, får publiken höra alla snaskiga detaljer; allt berättat i den rättframma stil som Fey är känd för. Den är också väldigt roligt och kommer då och då få dig att skratta rakt ut, särskilt när hon pratar om sina kändiskollegor.
Om du vill sticka ut från mängden genom att läsa den här boken är jag rädd att du är fel ute – över 3,5 miljoner har redan köpt den. Den kommer dock att ge dig en intressant inblick i hur det är att vara en ung kvinnlig komiker som slår igenom i underhållningsbranschen.

Charles Barkley – Outrageous! The Fine Life and Flagrant Good Times of Basketball's Irresistible Force
Basketstjärnan, känd för sin bombastiska personlighet, ser verkligen till att hans självbiografi lever upp till sin (långa) titel. Han lyste upp NBA under 1970- och 1980-talen med sin ”bad boy”-image och vissa av anekdoterna om hans utsvävningar är riktigt underhållande läsning.
Hans kanske mest kända last var spelande och stjärnan hävdar själv att han förlorade ungefär 10 miljoner dollar under sin karriär.
Medan personer med ett spelberoende skulle göra bäst i att söka hjälp och rådgivning, till exempel via hjälpcenter för problemspelande, anser Barkley att hans förmögenhet skyddar
honom och konstaterar lakoniskt: “Japp, jag har ett spelberoende. Men jag tycker inte att det är ett problem eftersom jag har råd att spela”.
Förutom den avslappnade attityden till att förlora pengar kan Barkley dra en bra historia med samma mästerliga finess och känsla som när han spelade basket, så om du gillar lite drama lär du sluka den här boken på nolltid.

Anthony Kiedis - Scar Tissue
Det ironiska med den här boken om missbruk är att läsaren kommer att bli beroende av dess provokativa och starka anekdoter.
Precis som med många andra rockstjärnor hade Kiedis en riktigt dysfunktionell uppväxt. Hans pappa, en hämningslös hedonist, tog med honom till en prostituerad när han var liten och var också ett utpräglat fan av ”vissa” substanser.
Men det var från denna bakgrund som rockaren sakta steg till stjärnstatus. Red Hot Chili Peppers exploderade från punkrockscenen i LA i början av 1980-talet och blev ett av de största banden på planeten, och Kiedis, i egenskap frontfigur, delar i boken med sig av bandets utsvävningar och upplevelser – från att spela på Woodstock till jakten på andlig vägledning.
Den här boken är ett måste för alla fans av Red Hot Chili Peppers och Kiedis skrivande är en litterär käftsmäll som lär väcka dig om du sitter och smuttar på morgonkaffet. Den kommer också att tilltala alla som har en dragning åt det okonventionella – en äkta rock’n’roll-saga helt enkelt!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Med egna ord: Sex av de bästa självbiografierna skrivna av kändisar


  Köp boken som film på cdon: