bokrecensioner boktips

Lex Katarina

Författare: Maria Estling Vannestål
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, ungdom, familj, demens
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789176119051


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Katarina är inte sextio år med utflyttade barn, en trygg karriär och all tid i världen när hennes mamma drabbas av en demenssjukdom. Katarina är strax över fyrtio, chef, fru och trebarnsmamma. Hon lever i sandwichgenerationen, klämd av krav både uppifrån och nedifrån. Alltid är det någon som behöver henne. Att dessutom tvingas bevittna sin mammas gradvisa nedmontering är en tung process som väcker svårhanterliga känslor vid sidan av sorgen. I synnerhet när den nära och kärleksfulla relationen mellan mor och dotter inte är så självklar som den borde vara.

Lex Katarina är en bok om skuld, skam och otillräcklighet, men också om den vardagsglädje, utveckling och försoning som skymtar bakom molnen.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lex Katarina :
2018-12-06 14:52
Jag har varit nyfiken på att läsa den här boken i några månader nu och när jag fick veta att de tänkte byta ut en tidigare obegripligt dålig uppläsare till ljudboken- med briljanta Anna Godenius som uppläsare så gjorde jag något så ovanligt för mig som att jag köpte ljudboken på bokus, eftersom den ännu inte kommit upp på Storytel och nu har jag också lyssnat klart på den. Boken är mycket välskriven, engagerande, rolig, sorglig, väldigt med ett i tiden. Det var en ren njutning att lyssna på boken med underbara Anna Godenius som är utan tvekan min absoluta favorit uppläsare. Boken hade gärna fått vara längre, men jag hoppas på fler framtida toppböcker av den här författaren. Jag kan riktigt varmt rekommendera boken!
Toppbetyg till såväl bok, författare som uppläsare!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lex Katarina
Liknande böcker:
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Pissråtta
 D. Renklint
Fasader
 V. Höglund
Ormens år
 U. Ewerman
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Candy
 H. Rengfors
Samma Författare: