bokrecensioner boktips

Osynligt sjuk : medan livet passerar

Författare: Karin Thunberg & Karin Alvtegen
Genre: Biografi
Ämnesord: hälsa, fakta, me, sjukdomar
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178090280


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hej allihop, Karin Alvtegen här.
Det börjar dra ihop sig till boksläpp av Osynligt sjuk - medan livet passerar, som Karin Thunberg skrivit om mig och min resa med ME.

Som framgångsrik författare var jag väldigt restriktiv med att prata om mitt privatliv eller låta journalister kliva över tröskeln till mitt hem. Min man Micke Nord Andersson (musiker och musikproducent) har alltid känt likadant, vår integritet har varit A och O.

Med den här boken har vi gjort tvärtom. Karin Thunberg följde oss under hösten, sov över ibland, åt frukost och middag med oss. Såg med egna ögon det som få utomstående verkligen förstår - hur ME så totalt förändrar tillvaron och hur begränsande sjukdomen är, hur lite som behövs för att övertrassera energikontot och utlösa PEM (Post-Exertional Malaise), ansträngningsutlöst försämring. Hur stort lass min man får dra, och hur mycket min sjukdom begränsar även hans liv.

Och ju längre hon följde oss och förstod, desto mer delade hon vår ilska över hur ME-sjuka och anhöriga bemöts av vården, försäkringskassan och alla BPS-förespråkare. Alla idiotiska studier som görs på fel patientgrupp som gör att vi fortsätter skickas i KBT och felbehandlas med GET (Gradvis Ökad Träning).

Boken innehåller även intervjuer med min man, mina föräldrar, mina vuxna söner och min vän författaren Åsa Larsson, som idogt fortsatt finnas vid min sida medan jag bit för bit monterat ner mitt liv. (...)
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Osynligt sjuk : medan livet passerar :
2019-08-20 23:30
Otroligt bra och mycket engagerande, fast ofattbart sorglig läsning- om och med Karin Alvtegen som insjuknat i sjukdomen ME. Jag själv lider inte av ME, men utav Fibromyalgi och känner igen mig skrämmande mycket i det som Karin beskriver av sin vardag- även när det kommer till symptombilderna de två sjukdomarna har gemensamt. Dessutom känner jag mer än väl till känslan att aldrig riktigt bli betrodd av läkare och vårdpersonal. För mig tog det närmare tio år med kronisk värk innan jag slutligen fick min diagnos. Jag grät mig igenom den här mycket sorgliga men mycket intressanta boken, skriven av Karin Thunberg och i en mycket bra uppläsning av Thunberg om författaren, Karin Alvtegen som satt ett ansikte på sjukdomen ME. Jag har tyckt mycket om de thrillers jag läst av Alvtegen och hoppas innerligt att forskarna någon dag hittar en medicin på ME och Fibromyalgi och IBS- sjukdomar som orsakar så mycket lidande, därav det psykiska lidande som Karin så bra beskriver. Att inte ha någon som tror på en, som tror att man lider av depression. Och lider man inte av psykiska besvär innan så lär man nog göra det så småningom när alla i ens närhet och till och med läkarkåren tror att man inbillar sig den kroniska smärtan. Det här är som sagt en mycket bra bok som alla blivande doktorer och även annan vårdpersonal borde tvingas att läsa. Kan varmt rekommenderas av mig!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Osynligt sjuk : medan livet passerar
Liknande böcker:
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
Tjur på retur
 K. Moraeus
All in : när livet är..
 E. Igelström
Total Recall : min osa..
 A. Schwarzenegger
Samma Författare: