bokrecensioner boktips

Jag bar en ocean

Originaltitel: I wore the ocean in the shape of a girl
Författare: Kelle Groom
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113039206


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Kelle Groom är femton år gammal upptäcker hon alkoholens förföriska krafter. Hon inleder destruktiva relationer med störda och farliga män och sviker dem som vill henne väl. Vid nitton fyllda är hon en fullfjädrad alkoholist och befinner sig i fritt fall.

Det finns inga skyddsnät som kan fånga upp henne, eller skydda henne mot sig själv. Hon blir gravid och föder en son, som hon adopterar bort på BB. Under sitt första levnadsår drabbas den lille pojken av leukemi och dör.
Hur hårt måste hon slå i botten för att vakna till liv igen, för att ta sig uppåt? Och är det över huvud taget möjligt? Det här är en berättelse om att tappa kontrollen totalt i ett missbruk, om att förlora ett barn och att hitta tillbaka till sig själv och livet igen.
I hypnotiska och knivskarpa ögonblicksbilder berättar Kelle Groom om sitt liv med en rå och detaljerad uppriktighet som möjligen bara en prisad poet kan förmå.

Kelle Groom gör en djupdykning i sin familjehistoria för att finna roten till allt det onda. Med övertygande skärpa och elegans lyckas hon kartlägga de sammansatta krafter som samverkar när det gäller liv och död - och ge en författare sin röst.
När hon blev med barn 1980 började Kelle Groom föra dagbok och fortsatte sedan genom de svåra åren: "Jag var rädd att dö om jag slutade skriva".

Resultatet blev slutligen denna mot alla odds-berättelse om livets allra svåraste val och hur befrielsen från lidandet kan ta de mest outgrundliga vägar. Hennes bok valdes av de amerikanska biblioteken till en av årets bästa memoarer 2011, och den har fått mängder av andra lovord i media.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jag bar en ocean :
2019-07-04 22:31
Vacker, som poesi dansar orden och bildar meningar som jag ibland bara vill stanna till vid och läsa igen. För att det är så vackert. Handlingen hoppar lite väl mycket fram och tillbaka för att ordningsföljden ska bli riktigt tydlig. Men bara språket gör boken värd att läsas.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jag bar en ocean
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko