bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Berättelse om ett äkte..
Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Boel och Oscar
 J. Sundström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSe på oss nu

 
Författare: Geir Gulliksen
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789146234913
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Se på oss nu :


Arne 2019-03-24 10:27
Den 50-årige Hans är inne på sitt andra äktenskap, nu har han varit gift med Ingunn i 14 år och de är lyckliga i förhållandet. Men på ett bröllop lägger en hälften så gammal kvinna, Harriet, an på Hans. Han är först inte attraherad av henne men förstås smickrad över en så ung kvinnas intresse. Bekräftelsen och själva spelet lockar och de börjar umgås som vänner, som det heter. Han berättar för Ingunn och både hon och dottern reagerar på Hans´ täta kontakt med Harriet, som också är gift och har en liten baby. Men Ingunn kan inget göra fast hon ser faran hur tydligt som helst, hon når inte fram till Hans. Han i sin tur är helt inne i sin bubbla och ser inte vad som är på väg att hända med Ingunn...

Gulliksen fick stor uppmärksamhet för sin förra bok, Berättelsen om ett äktenskap. Nu har han skrivit samma historia igen, fast här är det mannen som träffat en annan och hustrun som hjälplöst står bredvid. Som läsare häpnar i alla fall jag över hur lättvindigt man riskerar ett bra äktenskap - och det gäller inte bara Hans - och hur naiv man är då man berättar för att vilseleda och freda sitt samvete i tron att omgivningen inte begriper.
Sensmoralen är att män och kvinnor inte kan "bara vara vänner" , på den punkten är Gulliksen glasklar. Det slutar alltid med sex eller brustet hjärta, ofta både-och. Åtminstone för männen, i Gulliksenland kommer alltid kvinnor ner på fötterna och så är det väl i verkligheten också. Ändå gullar inte författaren mot kvinnorna, både Harriet och Ingunn bär sig väldigt illa åt och tycks helt sakna samvete. Men jag undrar varför manliga författare är så dömande och oförsonliga mot sina män, de misslyckas alltid och faller ner i misär, själslig eller social. Medan kvinnliga relationsförfattare visserligen kan vara hårda mot sina alter egon men till slut landar de alltid i att det blir bra på något sätt. Antingen bilr hon lycklig med den nye, eller så försonas hon med sin make. Eller finner hon ny frihet som singel. Män straffas och kvinnor förlåts, för samma otrohet.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Se på oss nu


  Köp boken som film på cdon: