bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Förödmjukade och förne..
 F. Dostojevskij
Den stora Utställningen
 M. Hermansson
Bara idag
 F. Welander
Oppermanns
 L. Feuchtwanger
Parisresan
 B. Havstad
Uppståndelse
 L. Tolstoj
Herakles
 T. Kallifatides
Utan dina andetag
 K. Aspenström
Andras döttrar
 A. Gentry
Granatkastaren
 M. Yan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBerättelse om ett äktenskap

 
Författare: Geir Gulliksen
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789176810378
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Berättelse om ett äktenskap :


Arne 2018-03-11 20:25
Den unga, alltför unga, pappan Jon blir förälskad i barnets läkare Timmy och lämnar sin sambo. Den förtvivlade mamman säger "hoppas att du någon gång får känna hur det känns att bli lämnad på samma sätt som du lämnar mig". Men Jon och Timmy gifter sig och får två pojkar. Kärleken är stark mellan dem men när Jon får sparken från tidningen och blir frilansande hemmaman förändras gradvis och omedvetet Timmys känslor. Jon tjänar visserligen pengar men hans ensamhet gör att hans kontaktbehov ökar, Tammy och barnen är allt för honom. När en annan man söker hennes blick blir hon genast intresserad. De är bara vänner men tillbringar alltmer tid tillsammans, i skidspåret och på löpslingan. Jon ser det hända och förstår faran bättre än Timmy själv...

En poetisk skildring av ett äktenskap i upplösning. De har det bra och Jon är en jämställd och kärleksfull man och en närvarande pappa. Ändå, eller just därför, svalnar Timmys känslor och hon blir mottaglig för en annan mans intresse. De är "bara vänner" men det är nog bara Timmy själv som tror på det. Kvinnor har svårt att bara vara vän med män och även fast Jon kan tänka sig att låta henne ha sex med mannen så räcker inte det för henne.

En bra relationsroman på temat "varför går ett bra äktenskap i kras" och det finns som vanligt inget svar och det är ingens fel. Eller det är det förstås,Timmy låter det ske utan att göra det minsta för att hålla samman familjen och tycks inte ha något dåligt samvete mot Jon heller. Författaren har skrivit vissa delar i andra person och det är ett mindre bra grepp, Jon berättar vad Timmy gör och tänker och man vet inte om det är sant, eller bara vad han tror. Bättre hade varit om man fått följa de tre kontrahenterna växelvis, vi får t ex inte vera mycket om den andre mannen som också har fru och barn. Vill han också skiljas?
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Berättelse om ett äktenskapKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: