bokrecensioner boktips

Mitt rosa liv

Författare: Amanda Eriksson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789127105072


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En dag såg jag den. Den rosa bilen. Supersnygg! Det var säkert en prinsessa som ägde den. Morgonen efter kändes hela huvudet rosa. Det dumma var att jag inte hade några rosa kläder, och ingenting i mitt rum var rosa. Mamma hade inte tid att göra något åt saken. Och inga pengar heller. Då ringde jag morfar.

Jag kommer på lördag, svarade han. Han hade en massa bra saker med sig: en symaskin, textilfärg och mormors gamla scarfar. Så satte vi ingång Projekt Rosa!

Mitt rosa liv är en bilderbok för förskoleåldern. Framför allt tror vi att den tilltalar tjejer i prinsessåldern. De brukar även gilla att pyssla.

Jag och morfar syr och fixar till en barnkammare med enkla medel. Barnet kan tillsammans med en vuxen göra efter och till exempel få till en t-shirt med puffärmar och mantel! Men det är alltså ingen pysselbok, utan en skönlitterär berättelse. Pysslet får man på köpet.

Huvudpersonen är en redig och företagsam tjej. En bra förebild.

Språket är utmejslat. Korta, koncisa meningar med en humoristisk underton. Perfekt avvägt till bilderna, som är både söta och tuffa.

Mitt rosa liv är första boken i en serie om tre, fyra titlar. Hösten 2006 kommer Mitt gröna liv, med avundsjuka som tema

Ålder: 3-6 år

Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Mitt rosa liv :
2019-02-05 13:15Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mitt rosa liv
Liknande böcker:
Tant Sol
 L. Geffenblad
Får ekorren vara med?
 E. Petrén
Majken och Tassa
 P. Nilsson