bokrecensioner boktips

Tjocka tanten rockar fett

Författare: Hillevi Wahl
Genre: Humor
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789151846187

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Tjockisen är den nye negern", slog de berömda Spanarna nyligen fast i radion.
I en tid när alla Extreme makeover-program har blivit en egen religion, så är det bara en sak som är värre än att vara tjock: Att vara både tjock och tant.

Hillevi Wahl har viktpendlat mellan sextio och nittio kilo hela sitt liv och tyckte det var på tiden att någon skrev en rolig bok om hur det är att vara tjock. Eftersom hon dessutom nyss har passerat fyrtio, så passade hon på att göra upp med alla åldersnojjor samtidigt.
Tjocka tanten rockar fett är en kåserisamling som handlar om hur det är att leva med ett inre kakmonster och ändå våga klättra i berg och hoppa fallskärm. Den handlar om hur det är att vara vågmissbrukare, ha ett uppmätt kroppsfett på 33,6 procent och gå på viktväktarmöten och bli utskälld för att man inte rättar in sig i tjockisledet. Den handlar om den ena misslyckade bantningskuren efter den andra och vådan av att smörja in benen innan man går på vattenspinning. Gör nu för all del inte det!
Men framför allt handlar den om vilket enormt resursslöseri det är att så många av världens kvinnor ägnar all sin tid och kraft åt att gå ner ett hekto eller två, i stället för att skriva en bok eller göra revolution. Så ta en kaka till, för du är inte alls vad du äter.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tjocka tanten rockar fett :
2018-10-19 16:54
Från en tjock tant till en annan
Jättemysiga texter om hur det är att vara överviktig och älska skräpmat. Roliga bilder också. Jag fick den här boken av en väninna till jul som på ett skämtsamt manér deklarerade "från en tjock tant till en annan". Jag tackar för det och nickar.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Betyg 4
Liknande böcker:
Bäcka-Markus bravader
 B. Lundqvist
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans
Den store Gargantuas f..
 F. Rabelais
Kevin & Schröder
 B. Danielsson
En stor fisk
 J. Donald
Dimma över Darjeeling
 M. Bergstrand