bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snöstjärnor
 M. Cedervall
Toner i natten
 J. Moyes
Elizabeth är försvunnen
 E. Healey
I hemlighet
 B. Plain
Brutna ben och brustna..
 M. Ernestam
Vi ses i Ullådalen
 I. Thorslund
Budbärarinnan
 K. Janouch
Mischling
 A. Konar
Den stora passionen
 M. Mackey
Den japanske älskaren
 I. Allende

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerElitloppet - en dag om året

 
Författare: Claes Freidenvall
Genre: Roman
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789198242430
 
Spänning:  3
Humor:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenJournalisten Claes Freidenvall har arbetat på tidningen Travronden nästan 30 år och har mer erfarenhet inom travvärlden än många kan ens drömma om. Elitloppet - en dag om året är dock hans första bok någonsin, men det är ett ämne han länge har haft ett speciellt intresse av.


Claes Freidenvall säger själv att han väldigt roligt att grotta ned sig i just Elitloppet och menar att det har en väldigt stor betydelse, inte bara svensk travsport utan för hela världen. En av de mest imponerande aspekterna av det är att Solvalla, en travbana uppe i Norden, på något sätt lyckades bygga upp Elitloppet till det största loppet för äldre travare över sprinterdistans i världen. Elitloppet har på så sätt blivit svensk travsports fönster mot världen, säger Claes.


Elitloppet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1952, där Permit, med sin tränare och körsven Walter Heitmann från Tyskland, tog hem den allra första vinsten. Samma dag som detta lopp avslutades kom beslutet från Stockholms Travsällskap att det skulle bli ett permanent lopp och döpte det till Solvallas Internationella Elitlopp.


Under alla år som loppet har pågått har det funnits mängder av oförglömliga ögonblick. Claes egna favoritminne är Mack Lobells första seger, som då vägrade träna veckan innan loppet och sedan hade två otroliga uppvisningar. Det är också hans val när det kommer till den bästa vinnaren vi sett på Solvalla-ovalen.


Varje gång sista söndagen i maj närmar sig känner hela travsportsvärlden av det. Så fort de första hästarna har annonserats börjar alltid spekulationerna på alla håll och kanter. Vinnare tippas hit och dit och det finns alltid gott om diskussioner som talar för och emot favoriterna.Elitloppet – en dag om året är 272 sidor som täcker hela Elitloppets historia från början till Magic Tonights vinst 2015. Alla hästar, kuskar, tränare och ägare som kommit vinnande ur ett av årens lopp finns representerade här. Boken innehåller även en mängd illustrationer och unikt bildmaterial som många travfantaster nog aldrig sett tidigare. 

 Medelbetyg:

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Elitloppet - en dag om året :
KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Elitloppet - en dag om året


  Köp boken som film på cdon: