bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Lasermannen
Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Dödgrävarna
 R. Barth
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Österlens Historia Frå..
 G. Hellström
allt jag behöver veta..
 S. Becker
Folkvandringstid
 D. Harrison
Södra Oran
 I. Eberhardt
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet svenska hatet

 
Författare: Gellert Tamas
Genre: Fakta
Ämnesord: politik, psykologi, religion
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789127148963
 
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser - den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna - få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska återvänder Gellert Tamas till vår moderna samtidshistoria. I den tredje och avslutande delen av sin trilogi om Sverige låter han läsaren återuppleva några av de senaste decenniernas mest avgörande ögonblick - och komma under huden på några av dess huvudpersoner.

Det är en bok om Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadrörelsen varit central i framväxten av det svenska hatet. Det är en bok om självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

I Det svenska hatet skildras de människor som format det moderna svenska hatet. Det är ett nära tecknat reportage om det politiska och personliga hatet. Det är en djuplodande granskning av två "huvudfiender" i en påstådd kamp mellan civilisationer - som i själva verket både behöver och använder sig av varandra.

Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare. Hans prisbelönta bok Lasermannen har sålts i mer än 200 000 exemplar, översatts till ett dussin språk och blivit både en rosad tv-serie och en teaterpjäs. Det svenska hatet är hans tredje bok på Natur & Kultur.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det svenska hatet :


poby 2018-01-03 20:48
Boken handlar just om det, som titeln anger: Det svenska hatet. Tamas gör en genomgång av "det onda", som har hänt i Sverige och i vår omvärld under de senaste 30 åren. Han försöker hitta förklaringar till att det finns så mycket hat i världen och särskilt då i Sverige.
Samtidigt följer han Sverigedemokraternas framgång och hittar de flesta förklaringarna till oron och hatet i Sverige i just detta parti. Han specialgranskar Kent Ekeroth, som är den person i partiet, som har de mest oresonliga åsikterna om t ex muslimer.
Tamas har gjort en mycket grundläggande research och jag rekommenderar verkligen boken till alla och envar. Boken är på över 500 sidor, men jag läste ut den på mindre än en vecka.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det svenska hatet


  Köp boken som film på cdon: