bokrecensioner boktips

Det svenska hatet

Författare: Gellert Tamas
Genre: Fakta
Ämnesord: politik, psykologi, religion
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789127148963


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser - den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna - få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska återvänder Gellert Tamas till vår moderna samtidshistoria. I den tredje och avslutande delen av sin trilogi om Sverige låter han läsaren återuppleva några av de senaste decenniernas mest avgörande ögonblick - och komma under huden på några av dess huvudpersoner.

Det är en bok om Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadrörelsen varit central i framväxten av det svenska hatet. Det är en bok om självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

I Det svenska hatet skildras de människor som format det moderna svenska hatet. Det är ett nära tecknat reportage om det politiska och personliga hatet. Det är en djuplodande granskning av två "huvudfiender" i en påstådd kamp mellan civilisationer - som i själva verket både behöver och använder sig av varandra.

Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare. Hans prisbelönta bok Lasermannen har sålts i mer än 200 000 exemplar, översatts till ett dussin språk och blivit både en rosad tv-serie och en teaterpjäs. Det svenska hatet är hans tredje bok på Natur & Kultur.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det svenska hatet :
2018-01-03 20:48
Boken handlar just om det, som titeln anger: Det svenska hatet. Tamas gör en genomgång av "det onda", som har hänt i Sverige och i vår omvärld under de senaste 30 åren. Han försöker hitta förklaringar till att det finns så mycket hat i världen och särskilt då i Sverige.
Samtidigt följer han Sverigedemokraternas framgång och hittar de flesta förklaringarna till oron och hatet i Sverige i just detta parti. Han specialgranskar Kent Ekeroth, som är den person i partiet, som har de mest oresonliga åsikterna om t ex muslimer.
Tamas har gjort en mycket grundläggande research och jag rekommenderar verkligen boken till alla och envar. Boken är på över 500 sidor, men jag läste ut den på mindre än en vecka.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det svenska hatet
Liknande böcker:
Kinas nya sidenvägar
 V. Bohman
Skönhetsmyten
 N. Wolf
Soccernomics
 S. Kuper
Kampen om Afrika
 A. Karlsson
Marknadsmyter - En kri..
 D. Ankarloo
Turkiets historia
 I. Karlsson
Det stora tågrånet
 M. Nyberg
Världens sju underverk
 D. Harrison
Samma Författare: