bokrecensioner boktips

Honung och ättika : så tuktas en argbigga på nytt

Författare: Anne Tyler
Genre: Roman
Ämnesord: humor, historia, kärlek, framtid, vetenskap, baltimore
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789146229872


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

William Shakespeares Så tuktas en argbigga har i Anne Tylers moderna version blivit en lekfull, smart och bitsk kärleksroman. Med humor och värme förflyttas den 400 år gamla komedins handling till ett nutida Baltimore, med ett uppdaterat persongalleri och en lika charmig som egensinnig familj i huvudrollen.
Kate Battistas liv har gått i stå, hon jobbar halvhjärtat på en förskola och bor tillsammans med sin truliga tonårsyster och excentriske far i föräldrahemmet utan några större framtidsplaner. Den yngre systern Bunny bryr sig mer om att hata köttätare och smyga ut med killar än att hjälpa till i hushållet, och doktor Battista är för det mesta i labbet där han efter många år tycker sig vara på väg mot ett genombrott i sin forskning som kan hjälpa miljoner människor. Men hans oumbärlige assistent Pjotr Tjerbakovs studentvisum är på väg att gå ut och omintetgöra vidare framsteg och doktor Battista tycker Kate borde ställa upp som giftaskandidat - då kan hon ju fortsätta sköta om hemmet och dessutom fixa ett green card till Pjotr.
Kan den självständiga men uttråkade Kate ens närma sig Pjotr som säger så märkliga saker och har så underliga idéer, och skulle kärlek mellan dem någonsin kunna uppstå?
Honung och ättika är en del i den internationella Shakespeare-serien där samtida författare tar sig an varsitt Shakespeareverk.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Honung och ättika : så tuktas en argbigga på nytt :
2017-08-27 16:01
Anne Tyler tolkar här Shakespeares: Så tuktas en argbigga på ett modernt sätt och som vanligt lyckas Anne Tyler med det hon skriver. Boken är rappt skriven, fylld med härliga karaktärer och med en både knasig och underhållande handling. Kanske ändå inte Anne Tylers bästa bok, men hon har skrivit så pass många bra romaner att det kan vara svårt att rangordna dem.
Dessutom här i en fantastiskt bra uppläsning av Cecilia Walton Agrell! Jag hoppas att fler böcker av Anne Tyler kommer som ljudbok så småningom.
Mitt slutbetyg blir, en 5:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Honung och ättika : så tuktas en argbigga på nytt
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén