bokrecensioner boktips

Ett slags sällskap

Författare: Nan Östman
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, åldrande, förhållanden, minnen
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789146203513


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anna är inte längre ung. Hon känner livet rinna förbi, livet som knappt hunnit börja och som långt ifrån blev vad hon hoppades på.
Så hon tar mod till sig och sätter in en kontaktannons och får till sin förvåning svar från änklingen Bo. Deras vänskap och tankar kring det besvärliga åldrandet, kring tidens gång och hur man inte upphör att känna, längta och hoppas är basen i denna djupt rörande och engagerande berättelse om två ensamma människor.
Nan Östman är född i Stockholm 1923 och har under namnet Nan Inger skrivit flera häst- och ungdomsböcker.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett slags sällskap :
2017-08-13 23:14
Det är nästan med sorg jag tänker på det faktum att Nan Östman inte skrev fler romaner för vuxna. För precis som i "En varm vänskap" är det här en storslagen och mycket engagerande roman som handlar om den åldrande Anna, gift med den ständigt flyende och nästan alltid lika stumma Håkan- som på ålderns höst börjar brevväxla med Bo. Den blyga änklingen Bo som tänker tillbaka på sitt liv med den dominanta hustrun Marianne- börjar smått fundera på sin brevvän Anna och sen en dag bestäms det att de ska träffas. Men vågar de verkligen träffas, ansikte mot ansikte? Det här är upptakten på denna mycket gripande och fascinerande roman om två åldrande människor, där det förflutna ständigt kommer upp till ytan. Liksom som i den andra romanen skriver Nan Östman även här totalt osentimentalt och med ett mycket rakt på språk. Hennes sätt att skriva påminner mig mycket om den amerikanska författarinnan, Anne Tyler. Jag kan riktigt varmt rekommendera denna liksom "En varm vänskap" av Nan Östman. Böckerna kanske mest passar oss i pensionsåldern, men de är så pass välskrivna och även till viss del humoristiska att alla borde läsa dem!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a till denna varma och fascinerande roman!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett slags sällskap
Liknande böcker:
Regnvakt
 T. de Rosnay
Karin
 B. Myrberg
Karin
 B. Myrberg
Min vän Natalia
 L. Lindstedt
En dag i april
 A. Falk
Bytet
 N. Klein
Öppna din famn
 G. Årestad
Samma Författare: