bokrecensioner boktips

Det är så konstigt nuförtiden

Författare: Karin Flygare
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, demens, mor och dotters-förhållande
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789150111422


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Birgittas 86-åriga mamma bor sedan länge ensam i det radhus som varit hennes hem i fyrtioåtta år. Men nu har hon börjat röra ihop saker, hon hittar inte nycklarna eller glasögonen, hon glömmer bort att äta. Ibland tycks hon ha förflyttats femtio år tillbaka i tiden, hon frågar efter döda släktingar och känner inte ens igen sin egen dotter.
Birgitta förvandlas sakta men säkert till förälder till sin egen mamma, en mamma hon älskar men inte riktigt orkar med att vårda. Heltidsjobb, barn och man att träffa, ett eget liv att leva tiden och kraften räcker inte till. Karin Flygares berättelse är skriven med värme och medkänsla. Den är rörande och sorglig, men också fylld av mänsklig varm humor.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det är så konstigt nuförtiden :
2017-06-11 21:36
Gripande roman om en medelålders dotter som på gamla dar blir mamma till sin egen mamma, Jag som själv har föräldrar, en dement pappa på nittiotre och en nittioårig mamma som börjar visa tecken på demens- känner igen mig själv mycket i dottern Birgittas kamp för att modern ska få ha det bra och samtidigt dotterns egen stress och önskan att få leva det vuxenliv som hon faktiskt borde få göra utan att ständigt behöva oroa sig för sin mamma. Jag känner också mycket igen mig i Birgittas egen skräck för att själv drabbas av demens.
Jag tyckte det här var en mycket bra och lättläst roman som engagerar mig som läsare väldigt mycket. Kan varmt rekommendera den och vill absolut läsa mer av Karin Flygare!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det är så konstigt nuförtiden
Liknande böcker:
Regnvakt
 T. de Rosnay
Karin
 B. Myrberg
Karin
 B. Myrberg
Min vän Natalia
 L. Lindstedt
En dag i april
 A. Falk
Bytet
 N. Klein
Öppna din famn
 G. Årestad