bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den svarta kitteln
Katten som sa nej och..
Liknande böcker:
Omänniskor
 N. Johansson
The Golden Lily
 R. Mead
Spellbound
 R. Hawkins
Demonglass
 R. Hawkins
Unearthly
 C. Hand
Dödsritten
 M. Stiefvater
The Iron King
 J. Kagawa
Bewitching
 A. Flinn
Falling
 S. Dogar
Vampyrsystrar: En godb..
 F. Gehm

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe trennes bok

 
Författare: Lloyd Alexander
Genre: Ungdom
Ämnesord: Fantasy
Utgivningsår: 1964
 
Spänning:  7
Humor:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Prydain lever småkungar och länsfurstar, barder och bönder i fred med varandra, och över dem alla härskar Storkonungen Math och hans prins Gwydion. På den lilla gården Caer Dallben bor Taran tillsammans med rovodlaren Coll och den gamle trollkarlen Dallben. Taran drömmer om hjältedåd och äventyr, men allt han får göra är att rensa ogräs och smida hästskor- och vakta Hen Wen, grisen med den märkliga siargåvan. Men livet är inte så tryggt som det verkar. Den ondskefulle furst Arwan av Annuvin hotar Prydain och bland sina styrkor har han de kittelfödda, krigarna som inte kan dräpas av någon mänslig hand och mörkerfåglarna, de väldiga bevingade budbärarna. Men främst av alla hans krigare är Den Hornkrönte, en jättelik kämpe med en hornprydd dödskallemask för ansiktet. När Hen Wen rymmer från Caer Dallben ger sig Taran iväg för att få henne tillbaka, och det dröjer inte länge förrän han fått ett och annat och mycket farligare uppdrag: han måste varna Storkungen för Arwans armer.
Innan Taran når sitt mål råkar han ut för äventyr som är mer spännande än han någonsin kunnat drömma om- rentav mer våldsamma än han hade önskat. Men utan hjälp av prins Gwydion hade han aldrig klarat av det- och inte utan Eilonwy med det gyllenröda håret, den kämpaglade barden Fflewddur Fflam och Doli, den ilskne och mångkunnige lille dvärgen. Och så Gurgi förstås , en förunderlig varelse som mes påminner om ett vandrande fågelbo.

De trennes bok är den fösta av fem böcker om Taran, andre grisvaktare av Caer Dallben. Krönikan om Prydain, som de tillsammans kallas bygger på walesiska legender och sagor, men Lloyd Alexander har skapat ett eget fantasins rike, fyllt av drömmar, tapperhet, humor och mycket klokhet.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De trennes bok :


lillamy 2003-11-20 15:54
En bra ungdomsbok. Det händer saker hela tiden och den är humoristisk och spännande. Den handlar om grisvaktaren Taran som drömmer om äventyr, men det han gör är att rensa ogräs och vaktar siargrisen Hen Wen. Men så rymmer Hen Wen och Taran ger sig ut för att leta rätt på henne. Och då hamnar han mitt i ett riktigt äventyr.
Betyg 3

Tim_X 2004-02-19 19:47
Detta är en bra bok om taran som bor på caer dallben. han vaktar grisen Henwen som är en magisk gris som sedan rymmer. Taran börgar leta efter Hen Wen men kommer i mycket störe äventyr han hade tänkt sig.
Betyg 4

inca 2004-03-02 16:19
En riktigt bra ungdomsfantasy, lättläst.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De trennes bok


  Köp boken som film på cdon: