bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Gå bara - min flykt fr..
 A. Elmi
Alltid lite till - om..
 F. Wallberg
Kleopatra liv och legend
 A. Klynne
Mannerheim Marsken Mas..
 H. Lindqvist
När två världar kollid..
 B. Lindholm
Argonauterna
 M. Nelson
Carl Gustaf Tessin : u..
 G. Nilzén
Vägen ut
 H. Martinson
Furste av Norden Krist..
 E. Petersson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Älskade terrorist

 
Författare: Anna Sundberg & Jesper Huor
Genre: Biografi
ISBN: 9789113059136
 


KÖP PÅ CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


"När barnen somnat satte jag på vattnet i badrummet, så att de skulle tro att jag duschade om de vaknade. Sedan kontrollerade jag från fönstret när poliserna gjorde sin runda. Precis när de passerat min port gick jag med snabba steg nerför trappan och ut på Damaskus gator."

Älskade terrorist är berättelsen om en ung kvinna från de välbärgade villakvarteren i Halmstad som går med i den internationella jihadrörelsen och stannar där i 16 år. Från slutna grupper i Sverige tar hon sig över Berlin till mujahedins hemliga träningsläger vid gränsen till Tjetjenien. Vid sin sida har hon sin man, idag efterlyst som global terrorist. I Damaskus grips Anna och hennes tre barn av diktatorn Bashar al-Assads säkerhetstjänst och fängslas.

Anna Sundbergs vittnesmål är unikt, också internationellt sett. Få män - och nästan inga kvinnor - har vågat eller kunnat berätta inifrån jihadismens vardag.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Älskade terrorist :


Älvan 2017-02-18 09:10
En oerhört intressant biografi om och av svenska Anna Sundberg som som ung konverterade till islam och gick med i den internationella jihadrörelsen och var en del av den i 16 år. Om hur en längtan och ett behov av enkla svar och tydliga ramar kan leda någon helt annanstans. Hon berättar enkelt och avskalat om sitt liv tillsammans med sina islamistiska bröder och systrar och någonstans mitt i allt det obegripliga blir en liten skymt av det hela faktiskt begripligt.
Betyg 5

Berberis 2017-03-30 17:59
Anna Sundberg är en modig kvinna, som vågar berätta om hur hon föll pladask för en vacker terrorist. Ett tag gick hon omkring i en svart klädnad med heltäckande slöja. Hon hoppades att sönerna skulle bli lika modiga krigare som sin far. Hon är särdeles duktig på att beskriva de miljöer där hon vistades. En mycket intressant bok.

Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Älskade terroristKÖP PÅ CDON.COM

 


Köp boken som film på cdon: