bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En rövarhistoria
Huset vid Flon
Jullan vill vara med
Karolus Karlssons liv..
Rummet under golvet
Liknande böcker:
Stormen
 H. Busch
Nära och kära
 J. Trollope

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSjön utan namn

 
Författare: Kjell Johansson
Genre: Roman
Ämnesord: , landsbyggd, torp
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789173135825
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sjön utan namn är en fristående fortsättning på publiksuccén Huset vid Flon från 1997. Under en helg tvingas den nu vuxna Eva inse att talet om klassresan är en illusion. Man bär alltid sitt ursprung med sig. En storslagen roman med mörka stråk.

I Sjön utan namn är det storasyster Eva från romanen Huset vid Flon som berättar. Eva bestämmer sig för att besöka den sedan länge döde faderns barndomstorp på en fattig landsbygd, där hon och hennes lillebror en gång tillbringade en märklig sommar som barn. På torpet lever hennes kusiner kvar. Under den allhelgonahelg hon tillbringar tillsammans med dem konfronteras hon med sitt förflutna och tvingas inse vem hon egentligen är. Eva lever ett på ytan "normalt" liv, nu rasar hennes självbild fullständigt samman. Kusinerna är idag det som hennes familj var då: trasproletariat. De är "de ovanliga" som finns för att vi vanliga ska förstå att det är just det vi är, vanliga.

Sjön utan namn är en skoningslös roman. Den är en skildring av det Sverige som funnits och alltid kommer att finnas, men hela tiden vid sidan av vår uppmärksamhet. Kjell Johansson visar i romanen att den så kallade "klassresan" kanske är den största av folkhemmets alla illusioner: oavsett hur långt man reser bär man alltid sitt ursprung med sig.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sjön utan namn :


BlommigaBarbro 2016-12-22 17:08
En väldigt intressant och välskriven roman. Min första roman av Kjell Johansson, men absolut inte den sista! Stark och djup. Väldigt bra. Anna Godenius är min absoluta favorituppläsare! Hon läser så väldigt bra! Rekommenderas varmt!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sjön utan namn


  Köp boken som film på cdon: