bokrecensioner boktips

Låt det som varit vila

Författare: Marianne Cedervall
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, gotland
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789174616132


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är i mitten av november och i gotländska Mullvalds är planeringen av årets tryffelfestival i full gång. Med hjälp av guider och lagottohundar kommer deltagarna få leta tryffel i naturen och sedan avnjuta den exklusiva delikatessen i sex olika rätter under en helkväll på socknens restaurang.
Anki Karlsson har bjudit med sig sina tre väninnor från fastlandet - Lena, Gunilla och Ingegerd - och tillsammans ska de njuta några härliga dagar med ridning, god mat och inte minst varandras sällskap. Även Tryggve Fridman har fått besök, av sin syster och svåger och dennes vän. Tryffelsafarin blir succé men strax efter middagen händer något förfärligt. En av gästerna faller ihop och dör. Tryggve är övertygad om att det inte är någon naturlig död, utan tror att det rör sig om förgiftning. Parallellt med polisens utredning drar han igång en egen spaning tillsammans med Anki. Det visar sig att flera av gästerna har motiv, och att starka känslor som hämnd och girighet pyr under ytan.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Låt det som varit vila :
2016-12-22 17:02
Åh, herre min skapare vad jag saknar Mirjam & Hervor!
I böckerna om väninnorna Mirjam & Hervor målar Marianne Cederwall upp mysiga, småspännande historier, skrivna på ett mycket underhållande sätt, med härliga oförglömliga karaktärer och med mycket humor. Därför frågar jag mig själv om det verkligen är samma författare som ligger bakom böckerna om den allt igenom tråkiga och totalt humorbefriade bitterkärringen Anki Karlsson och den lika tråkiga Tryggve? Hade jag inte haft svart på vitt att det är samma författare så skulle jag aldrig kunna tro det. Så totalt olikt skrivna är dem.
Jag vill verkligen inte ge någon av Mariannes böcker en etta i betyg, men det kan inte bli något annat här. Intrigen är tråkig, någon humor finns inte på långt håll och karaktärerna är alla totalt ointressanta! Jag hoppas innerligt att hon slopar Anki Karlsson och återgår snarast möjligt till Mirjam & Hervor!
Besviken som jag känner mig så tror jag att jag åter en gång ska lyssna på de första böckerna om de bägge väninnorna och verklige njuta! Jag kan varmt rekommendera de fem böckerna om Mirjam & Hervor, men inte den här!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Låt det som varit vila
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein