bokrecensioner boktips

En död i skönhet

Författare: Jenny Berthelius
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9789187711367


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kriminalassistent Harald H. Harald misstänker att ett dödsfall på Simson & Delila Träningsstudio är något mer än en olyckshändelse. Med sina överordnades välsignelse tar han provanställning på gymmet som tränare, men under sina undersökningar dras han in i relationer som är betydligt mer än polisiära.
"En död i skönhet" skrevs under den fyndiga pseudonymen Bo Lagevi på 70-talet och ingick i serien Brottsplats:Sverige. Bakom pseudonymen dolde sig Jan Moen, Jenny Berthelius, Sture Hammenskog, Kjell E. Genberg, K. Arne Blom och Jean Bolinder. Bo Lagevi-deckarna utspelar sig i den fiktiva Staden och i de flesta av dem spelar Harald H. Harald, Sveriges förste litterära afrosvenske polis, en viktig roll.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En död i skönhet :
2016-12-15 19:35
Åter igen en bra och lättläst deckare av Jenny Berthelius! Sträckläsarvarning! Hon bevisar också att en välskriven bok, i det här fallet en deckare- inte behöver vara på 400 sidor. Hennes deckare är sällan mer än 200 sidor långa och de är alla spännande och välskrivna! Samt med massor av 70 & tidig 80-talsnostalgi! Stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Den vidrige
 A. Wahl
De tre friarna
 M. Sandemo