bokrecensioner boktips

Skräckens ABC

Författare: Jenny Berthelius
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, mysrysare
Utgivningsår: 1974
ISBN: 9789188746573


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vera Kruuse - författarinna med ett förflutet - slår sig ner i ett ensligt beläget hus på landet för att arbeta och för att försöka lösa sina personliga problem.
Långsamt smyger sig ett hot utifrån på henne, och medan en svår oktoberstorm rasar utanför, tränger sig det okända hotet sakta allt närmare.

Slutligen finner hon sig avstängd från yttervärlden, bil och telefon fungerar inte, ljuset har slocknat och den okände hämnaren från det förflutna befinner sig inne i huset.
Hon genomgår alla stadier av skräck och ångest innan upplösningen äntligen kommer. . .
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skräckens ABC :
2016-12-15 19:28
Jenny Berthelius var nog utan tvekan den kvinnliga spänningsförfattaren som jag läste mest av på 70 och 80-talet. Hennes böcker till skillnad från många andra deckarförfattare på den tiden- kändes för mig alltid moderna och jag hade lätt för att identifiera mig i karaktärerna. Så här flera decennier senare så måste jag säga att språket och atmosfären känns fortfarande riktigt modernt. De håller riktigt bra än. Och så får jag massor av nostalgikänslor tillbaka till 70-talet dessutom när jag läser den här boken.
Det här är en enkelt berättad thriller med ytterst få karaktärer att hålla reda på. Deckarförfattaren Vera Kruuse befinner sig i ett ensligt beläget hus ute på landsbygden för att kunna skriva klart den deckare som hon kämpat med för en tid. Men det blir inte såsom Vera tänkt sig ifråga om avkoppling och arbetsro. En man, en hämnare från hennes förflutna kapar telefonlinjen för henne och häller ut hennes bensin. Hon är helt isolerad. Och en morgon vaknar Vera av att hon hör fotsteg på nedanvåningen. Vad vill den okända hämnaren henne? Vem är han? Det här är en mysig och spännande snabbläst thriller med en oväntad vändning på slutet. Jag kan absolut rekommendera den här boken och jag tror dessutom att jag ska ta och läsa om fler böcker av Jenny Berthelius!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skräckens ABC
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter