bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRöd drottning

 
Originaltitel: Red Queen
Författare: Victoria Aveyard
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, ungdom
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789176452905
 
Spänning:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll.

»Röd drottning är en suverän början på en ny serie. Fantastiskt världsbygge. Temperamentsfulla karaktärer. Våghalsiga vändningar i intrigen. Jag är extremt entusiastisk inför de kommande delarna.« | THE GUARDIAN

»En sjudande fantasifull thriller, där romantik kolliderar med revolution, där makt och rättvisa duellerar. Otroligt spännande. Actionpackad. Uppslukande. Omöjlig att lägga ifrån sig.« | USA TODAY

»Perfekt för er som vill ha en fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« | BOKTYCKE

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Röd drottning :


amazon 2016-04-07 20:50
Några recensioner från amazon.

"Fantastic could not put it down read within two days, on to the next in the series and will not be long before I finish .. I love this genre takes you away from everyday life"

"At first it began slow, and calm, but then it exploded into action and intensity. I didnt have much expectations, but my gosh was i wrong! i cant wait to read the sequel Glass Sword! Ive already ordered it!"

"Great book. Couldn't put it down."

"If you can make it through 3 chapters you'll be hooked"

För att läsa fler recensioner på amazon.
http://amzn.to/1XjTikz
Medel betyg på amazon betyg 5.
Betyg 5

goodreads 2016-09-02 22:11
Det kanske inte är den mest unika boken direkt, för det mesta liknar/är identiskt med sådant som jag läst förut, men ändå är det så himla bra! De sista hundra sidorna var bara wow och jag måste ha uppföljaren nu nu nu.
/Frida betyg 5

addictiveeeee! som en mash-up av en massa stora dystopier och fantasys. inte vidare originell och såg det mesta komma men älskade typ iallafall. funkade perfekt just nu och kände liksom rätt så mycket.
/Elvira betyg 4

Gillade hur blodig den här var och hur jag inte kunde förutse någonting. Ser helt klart fram emot att få läsa om vad som händer med Mare och resten i nästa bok!
/Cecilia betyg 4

Är faktiskt förvånad över hur mycket jag gillar den här boken.
Är det klasskampen? Den illa dolda symboliken över "de röda"?
Allt är klyschor men jag gillar det ändå.
/Antonia betyg 4

Bokens koncept är inte så originellt (VÄLDIGT många likheter med Pierce Browns "Rött uppror"), men jag tycker ändå att det var en väldigt underhållande och bra bok.

(Fotnot angående likheten: Jag trodde faktiskt till och med från början att "Röd drottning" var en del av "Rött uppror" serien, eftersom de var SÅ väldigt lika varandra till konceptet och handlingen.)

I början så tyckte jag att Mare var en stark kvinnlig karaktär, Maven var urgullig och Cal var typ som en blandning av ljus och mörker (det var iaf intrycket man fick genom Mares ögon). Och nu i slutet? Jag tycker fortfarande att Mare är stark - om inte ännu starkare än vad jag trodde att hon var - , men litar lite för mycket på fel personer, men det är där likheterna tar stopp. Nu tycker jag i stället att Cal är den snälle, söta killen medan jag inte gillar Maven alls sedan han uppenbarligen bytt sida.
Jag såg verkligen inte den vändningen komma och jag blev helt paff.

"Röd drottning" fascinerande och underhållande (trots sina likheter med andra böcker) och jag kan absolut tänka mig att läsa uppföljaren. Eller rättare sagt - jag MÅSTE nog läsa uppföljaren när den ändå slutade som den gör. Och vet ni vad? Det är - typ - första gången som det känns som att den "goda" sidan kommer få det riktigt, riktigt tufft och kanske till och med misslyckas med att vinna över de "onda". Men observera - jag vet inte riktigt vilka de är som de riktiga goda eller de riktiga onda, för alla gör dåliga saker och bra saker. Komplicerade dimensioner.

Aja, tyckte i alla fall att boken var snäppet sämre än jättebra men den är ändå bra. Väldigt bra.
Vilma betyg 4

Världsbygget är gediget och ger en blandning av medeltidskänsla och science fiction, där silvrarna har tillgång till avancerad teknologi medan de röda lever i föråldrade bysamhällen. Vi får smuts och fattigdom blandat med hovintriger och sidenklänningar. Krafter som visas upp i storslagna arenakamper och hemliga sällskap som möts i mörka korridorer. Röd drottning är det jag hade önskat mig av Marie Lus Den unga eliten.

Röd drottning är dystopi, fantasy och science fiction i en härlig blandning och vi får en värld där vem som helst kan förråda dig. Jag vill ha mer!
bokhuset betyg 4

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Röd drottning


  Köp boken som film på cdon: