bokrecensioner boktips

Lilla Augustpriset 2011

Författare:
Genre: Novellsamling
Ämnesord: depression, hälsa, kärlek, ungdom
ISBN: 9789197998000


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I den här antologin presenteras texter av årets nominerade bidrag till Lilla Augustpriset 2011. Tävlingen är öppen för alla mellan 16 och 20 år och hölls i år för artonde gången.
Priset delas ut av Svenska Förläggareföreningen och Posten. Syftet med priset är att stimulera unga människors intresse för det svenska språket och det skrivna ordet. Prisutdelningen sker vid den årliga stora Augustgalan. Bland årets 600 bidrag gick sex till final.

Utdrag ur boken:
Sen kom den här morgonen.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lilla Augustpriset 2011 :
2016-02-06 18:51
Kärlekssvetten av Cathrine Bengtsson: Med bara en bästa kompis så är det lätt att känna sig helt övergiven om denna finner nya vänner. Novellen beskriver utmålande ensamheten och känslor som tar över i tonårens känsliga tid. Vanmakten som tar över livet och den slutenhet som inte klarar att släppa någon annan över tröskeln. Novellen slutar mycket fint med en närhet som ger hopp för framtiden.

Kontaktannons 2000-talet och handlösa funderingar av Isa Chen: En längtan efter att bli sedd och älskad genomsyrar livet för denna tonåring. Att bli älskad av sin familj är inte nog när man vill vara nära någon som ett älskande par. Berättelsen känns som att kunna stämma in på många tonåringar men språkmässigt så kändes den ganska tunn.

Mellanmjölk och varma händer av Sara Malmberg: En beskrivande novell om att vara den andra kvinnan. Visst vill hon tro honom när han säger att det ska bli de två.Det blir en evig väntan med uppdämnda känslor tills det slutliga kommer. Berättelsen känns verklighetstrogen.

Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet av Katarina Sandberg: Novellen med ett nej som aldrig blev uttalat högt beskriver nog en hel del tonåringars första möte med det sexuella. Den korta novellen är ändå talande.

Sådant vi inte rår över av Katarina Sandberg: Livet medför många val och många vägskäl där vi måste välja vår fortsatta väg. Kvinnan i den här novellen står inför ett livsavgörande val och det är inte lätt för henne att välja rätt eller att tänka klart. För här gäller det ett barns framtid och liv som ska avgöras. Novellen var lätt att förstå.

Kokong av Cecilia Stanley: Det skrivna ger en tyngd åt berättelsen. De orden svävar men tynger ändå för vem kunde ana den härd av smärta som egentligen ville skrika igenom de väggar som omslöt den välvårdade kroppen. En intressant novell.

Det här var en snabbläst bok. Inte riktigt i min smak men där fanns ett och annat guldkorn och en del som berörde djupt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lilla Augustpriset 2011
Liknande böcker:
Noveller
 T. Hadley
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Skräck
 .
Horatio sparkins
 C. Dickens