bokrecensioner boktips

Kärleken till livet

Författare: Marie Fredriksson & Helena von Sweigbergk
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789164242730


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleken till livet :
2016-05-24 21:45
En stark och väldokumenterad skildring där Marie med egna ord och tillsammans med Helena von Zweigberk berättar om sjukdomen och hur hon lever idag kombinerat med återblickar till uppväxten och åren som superstjärna i Roxette.
Betyg 5
2016-11-12 16:12
Inledningen som handlar om sjukdomstiden är starkt gripande. Men annars är boken inte särskilt läsvärd för någon som inte är ett fan. Fredriksson bor numera i Djursholm så hennes vänstersympatier var nog ganska grunda.
Betyg 2
2017-08-12 14:43
Marie berättar om sin kamp efter hjärntumören och strålskadan. Men detta är också en berättelse om Maries liv som artist och hur hon mötte sin man. Livet som artist innebär både rosor och törnen. Att inte bli igenkänd när kroppen är fylld av cortison och uppsvullen innebär sorg men även avsky för den egna kroppen. Vid hennes sida finns mannen och trogna vänner som stöttar henne igenom sjukdomstiden och den myckna medicineringen. Marie fortsätter att skriva låtar och det blir ett liv fyllt av turnerande. Titeln "Kärleken till livet" skulle även kunna hetat "Kampen för musiken". Bra.
Betyg 3
2017-09-26 22:06
En gripande självbiografi om Marie Fredrikssons hjärntumör och hur det påverkar hennes karriär och familj. Intressant att höra om bakgrunden till flera av Maries hits och hur hennes karriär utvecklades före och efter det att sjukdommen utvecklades. Det skulle vara kul att samtidigt lyssna på låtarna.
Man blir inte förvånad, bara förbannad, när Expressens metoder för att få information om Maries sjukdom beskrivs. De publiserar även rena lögner om hennes sjukdom.
En stark fyra!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärleken till livet
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Eva Bonnier - ett kons..
 G. Cavalli-Björkman
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen