bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag lever pappa

 
Författare: Siri Sönstelie & Erik Sönstelie
Genre: Biografi
ISBN: 9789137138633
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Siri är på sitt första AUF-läger på Utøya sommaren 2011. För Siri är ön precis det som statsministern Jens Stoltenberg kallat den, ett paradis. Ända tills en man klädd i falsk polisuniform går i land och börjar skjuta. Det är början på en sjuttio minuter lång mardröm för de 560 ungdomarna på ön. Paradiset förvandlas till ett helvete och Siri flyr för sitt liv över hala bergshällar och vassa klippor i jakten på ett gömställe. Hon blir beskjuten - men överlever. På land finns pappa Erik som slits mellan hopp och förtvivlan. Kommer dottern att överleva dramat som utspelar sig på ön mitt i Tyrilfjorden ?
Jag lever, pappa är berättelsen om vad som hände under terrorattacken mot Oslo och Utøya 22 juli 2011. Boken skildrar Siri och Eriks unika historia, men den ger också en större bild av terrorhandlingen som förändrat Norge. Vi får följa gärningsmannens sista förberedelser och genomförandet av det värsta angreppet mot det norska samhället i fredstid. Den berättar också om kampen att resa sig efter en fasansfull upplevelse och gå vidare i livet.


Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag lever pappa :


bokfrun 2016-01-16 09:55
Jag visste inte om jag skulle läsa denna boken. Själva händelsen får mig att må illa. Det är svårt att ta in att det finns sådana här människor. Nu sitter ju denna inom lås och bom tack och lov, men man vet aldrig vad det finns för fler galningar som springer runt här i världen. Man blir rädd!
Jag tycker det är en läsvärd bok i alla fall, så om du klarar av att höra om denna händelse är det klart du ska läsa den.
Betyg 4

Phenomena 2016-04-10 21:36
Siri är överlevare från den fasansfulla händelsen på Utöya då en man utklädd till polis stiger i land och 77 ungdomar blir nedskjutna.
Detta är hennes berättelse om helvetet på paradisön.

Jag tycker denna bok är obehaglig och osmaklig. Inte enbart pga vansinnet. Är så mycket mer jag tycker är märkligt och inte får grepp om.
Allt känns bara naket och kallt, som en nyhetsartikel.
Hur i hela friden kan Siris pappa, som arbetar som journalist, skriva tidningsartiklar medan denna stora tragedi pågår? Hur kan Siri tvingas att själv skriva en artikel, redan dagen efter attentatet?
Nej, denna händelse är fruktansvärd men boken gillar jag inte. Osmaklig!

Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag lever pappa


  Köp boken som film på cdon: