bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dagens Harri
Håpas du trifs bra i f..
Oktober i fattig-Sverige
Svinalängorna
Liknande böcker:
Lyktsken
 M. Ondaatje
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Kärleken väntar längst..
 M. Åberg
Mitt barn lever
 H. Fogelström
Frank
 U. Persson-Nyberg
Den svarta systern
 D. Edqvist
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerhåpas du trivs bra i fengelset

 
Författare: Susanna Alakoski
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174291452
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Det gör mer ont när du återuppstår från de döda än när du dör. Skulle vilja döda dig. Nu tvingas jag att gå igenom allting en gång till. Fast baklänges. Och du svarar inte på brev. Människor i fängelse svarar inte på brev.

Det är anhörigvecka på behandlingshemmet. Anni är motvilligt där, hos Sami. Efter alla vändor, löften och återfall har hon inte mycket hopp kvar. De är syster och bror och delar samma uppväxt - där det aldrig fanns pengar, alltid fanns alkohol. För Anni har livet ändå ordnat sig bra, med arbete, man och barn. För Sami har det gått åt helvete. Långa perioder har de ingen kontakt, men Annis längtan efter att få tillbaka sin bror finns alltid där.

I Svinalängorna skildrade Susanna Alakoski utsattheten ur barnens perspektiv. Här handlar det om vuxna med liknande bakgrund, som kämpar med sitt arv, sin prägling, sin överlevnad. Hennes berättelse är fylld av sorg och vrede, över drogers makt och samhällets utstötningsmekanismer, men också av styrka, humor och inte minst - kärlek.

"...en bok som jag helhjärtat vill uppmana er att läsa. Den berättar om vår historia. En undanskymd och skamlig del av vår gemensamma, moderna, svenska historia." DN

"Efter genomläsningen av tidigare Augustvinnaren Susanna Alakoskis nya roman konstaterar jag både upprymd och förbryllad att en bok kan vara en vildsint och skummande fors, fullständigt översköljande i sin uppbyggnad och ordrikedom." Helsingborgs Dagblad

"Det blöder och ryker om sidorna av sorg och raseri och tillkortakommande. Samhällets fyrkantiga mekanismer, tolkade av fel slags människor, spikas på kors." Nya Wemlands Tidningen

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av håpas du trivs bra i fengelset :


bonadea 2015-08-04 15:14
Håpas du trivs bra i fengelset är en typisk anhörig roman som beskriver vilket helvete det är att vara anhörig till en missbrukare.
Boken är fylld av ilska och maktlöshet . Anni är den ordentliga Systern medan Sami är hennes rastlösa bror, i boken får man följa förvandlingen från en charmig men rastlös yngling till en skakande Narkoman.
Boken är lärorik , då den beskriver anhörigas situation, men jag tycker inte om stilen Susanna Alakoski skriver, ingen fördjupning utan korta kapitel som hoppar från ena händelse till en annan.
Synd för det hade kunnat bli en mycket bättre bok .
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till håpas du trivs bra i fengelset


  Köp boken som film på cdon: