bokrecensioner boktips

Dregen Självbiografin

Författare: Tore. s Börjesson
Genre: Biografi
ISBN: 9789113056449


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En biografi över Dregen är en självklarhet. Han är en rockstjärna i ordets rätta bemärkelse en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv redan i mellanstadiet. Dregen har aldrig haft en Plan B.

Som originalmedlem i The Hellacopters gjorde han hård och kompromisslös rock hipp igen. Att Hellacopters vann en Grammis med sitt debutalbum Supershitty to the Max (1996) säger en del, att det spelades in på tjugosex timmar säger ännu mer. Två år senare gjorde Dregen om bedriften att vinna en Grammis; denna gång med sitt andra stora band, Backyard Babies, för albumet Total 13.

Dregens liv har allt det man vill ha av en biografi, de tre mytologiska benen sex, droger och rock'n'roll. Men även ett livslångt personligt drama som började när han vid 11 års ålder blev ögonvittne till att hans pappa hängde sig, och 2004 hamnade han och hans fru, artisten Pernilla Andersson Dregen, mitt i tsunamin.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dregen Självbiografin :
2015-05-30 14:10
Jag älskar Dregen. Men tyvärr var inte biografin så bra. Jag hade önskat en mer personligare sida hos honom. Nu är det en lång beskrivning av turneer.
Betyg 2
2024-05-30 06:28
En bra självbiografi men inte fantastisk.
Upplevde Dregen mer fåfäng än en rock snubbe ska vara. Det är viktigare för honom att se rockig och häftig ut än att satsa på lira musik. För mig är han mer en artist som vill synas och gå uppmärksamhet än att vara en rock stjärna. Men jag medget att han har alltid sett sjukt häftig ut.

Stark 3 i betyg
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dregen Självbiografin
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko