bokrecensioner boktips

Den stumma flickan

Författare: Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789113055961


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

I Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman, visar HjorthRosenfeldt återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den stumma flickan :
2015-05-10 21:22
Mycket bra !
Betyg 4
2016-04-01 09:11
Den bästa jag läst av paret Hjorth/Rosenfeldt. Välskriven, spännande. Och mindre av Sebastian Bergmans kvinnohistorier. Betyget dras ned av den smaskiga upptakten, en hel familj, två vuxna, två barn mördas. När hände något sådant senast i Sverige? Har det någonsin hänt? Men vi är vana vid att det smaskas på när Rosenfeldt är i farten (tv-serien Bron). Trots trovärdighetsbristerna får det bli en trea denna gång.
Betyg 3
2016-07-16 22:50
En hel familj blir brutalt mördad, och ett vittne, en liten flicka, lyckas fly utan att bli sedd. Mördaren jagar henne och riksmordskommisionen flyttar till Torsby och jagar mördaren. Mycket spännande och dramatiskt, stark fyra.Betyg 4
2017-12-03 00:40
En familj på fyra - mamma, pappa och två barn blir avrättade, på nära håll, av en mördare med hagelgevär. Sebastian Bergman och resten av Riksmordkommissionen kallas in.
Detta är bok nummer fyra i serien.
Spänning från första sidan.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den stumma flickan
Liknande böcker:
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh