bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den svavelgula himlen
Där vi en gång gått
Gå inte ensam ut i natten
Lang
Vådan av att vara skrake
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHägring 38

 
Författare: Kjell Westö
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, krig, politik, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100134952
 
Spänning:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Året är 1938. Adolf Hitlers expansionspolitik väcker både vrede och beundran, inte minst i den så kallade Onsdagsklubben i Helsingfors. Det är ett informellt diskussionsforum, som består av några gamla vänner till advokaten Claes Thune. Forumet är lika mycket en ursäkt för att supa ihop som för att prata politik, men detta år är det tydligt att Europas splittring också är Onsdagsklubbens, och Claes Thune börjar ge upp om dess framtid.

Thune engagerar sig i utrikespolitiken även som skribent i dagspressen, men är inte engagerad i så mycket annat. Han är frånskild och uppgiven, och ägnar sin byrå ett förstrött intresse. Som tur är har han en duglig hjälp i sin nyanställda sekreterare, Matilda Wiik.

Men fru Wiik känner sig inte särskilt duglig. Hon jagas av minnen från inbördeskriget, då hon var sexton år gammal och tvingades uppleva saker hon försökt glömma sedan dess. En dag hinner minnena ikapp henne. När Onsdagsklubben har möte på kontoret så hör hon en röst hon hade hoppats aldrig behöva höra igen.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hägring 38 :


poby 2014-11-18 19:13
Boken utspelas i Helsingfors år 1938. Det andra världskriget kryper närmare och därmed också nya värderingar om omvärlden. Plötsligt är vissa saker mera rumsrena, än de var för ett år sedan. Det är otäcka aningar, som börjar krypa fram.
Huvudpersoner är advokaten Thune och hans sekreterare fru Wiik. Thune anar ondskan, som håller på att krypa sig närmare, och vill inte ha någonting med den att göra. Fru Wiik har ett lugnt och tryggt jobb hos Thune tills en bekant till Thune dyker upp. Hon känner igen hans röst från det finska inbördeskriget från 1918. I det kriget tillhörde hon den förlorande "röda" sidan och blev tillfångatagen, våldtagen och misshandlad av de "vita". Ca 37 000 finnar dog i detta inbördeskrig! En uppgift, som inte många känner till.
Boken är en långsam och spännande thriller, där inte upplösningen kommer förrän på sista sidan.
Den är bra!!
Betyg 4

hencka 2014-12-01 22:45
Det finns unik episk kraft i Kjell Westös Helsingforsskildringar. Samtidigt är det ganska tungrott, dystert och bitvis segt. Inte mycket humor eller hoppfullhet, snarare tvärtom. Det är komprimerat med detaljer och personer som blir lite av statister i bakgrunden. Men överlag så gillade jag ändå romanen, som blev bättre mot slutet. Jag kände igen mitt H:fors där även jag vuxit upp.
Betyg 3

okidoki 2016-09-04 16:00
En påminnelse om att Finlands historia inte är vår, men vi borde känna till den. En levande och engagerande roman. Anbefalles.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hägring 38


  Köp boken som film på cdon: