bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Vägen ut
 H. Martinson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
En bluffpilots bekänne..
 T. Salme & Lövgren
Ränderna går aldrig ur...
 A. Roslund
Sista rånet
 A. Adali
Hitler En Biografi
 J. Fest

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerblodsbröder

 
Författare: Tommy Deogan
Genre: Biografi
Ämnesord: spänning, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170028502
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Den 29 juli 2002, blev den 26-årige Tony Deogan det första dödsoffret för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda i Stockholm, misshandlades han så allvarligt att han senare avled. Inga vittnen vågade framträda och åklagaren beslöt senare att lägga ner förundersökningen. 

I debutboken Blodsbröder berättar Tonys bror Tommy på ett ärligt och själutlämnande sätt om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i en förort till Stockholm. En tillvaro där våld, droger och kriminalitet hörde vardagen till och där bristen på bra, vuxna förebilder i stort sett var total. Tommy började tidigt missbruka men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle "hamna snett" lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare och antivåldsförespråkare. 

Blodsbröder utkommer den 29 juli 2009, exakt 7 år efter Tony Deogans tragiska död.

Boken ger en skrämmande inblick i hur den kriminella världen ser ut i dagens Sverige. Men den skildrar även två bröders ovillkorliga kärlek till varandra, ibland i de mest hopplösa situationer. Tommy Deogan visar också hur hans egen kamp mot våld och droger har växt fram och hur han har lyckats förlåta sin broders mördare. 

Blodsbröder är en stark berättelse som alla borde läsa. Inte minst passar den utmärkt som diskussionsunderlag i skolor och annan ungdomsverksamhet. 


Utdrag ur boken:
En del sprang skrikande och gråtande därifrån. Bakom mig hörde jag hur en tjej skrattade skadeglatt.
"Nu vet ni hur jag har det varje dag!"skrek hon. Jag vet inte om det var någon annan som tänkte på det, för allting lugnade ner sig precis efter det, men jag insåg i den stunden hur dåligt många ungar i Hallonbergen egentligen mådde. Det var inte okej att en tjej som aldrig bråkade , och bara levde för studier och betyg skrattade åt lärare som sprang gråtande från sina elever. Det var något allvarligt fel med en sådan skadeglädje, och skulden var inte bara ungdomarnas.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av blodsbröder :


bonadea 2014-08-19 10:05
Tommy berättar om hur det var att växa upp i skuggan av sin äldre bror Tony, Tony är områdets värsting, han har respekt är ökänd av alla ungdomar , och han gör allt för att skydda sin lillebror Tommy . Men Tommy vill inte bli skyddad; han vill inte få ett bättre liv utan han vill bli exakt som Tony. En bra bok som visar hur svårt det kan vara att växa upp , vilka problem det finns på många svenska förort skolor.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till blodsbröder


  Köp boken som film på cdon: