bokrecensioner boktips

Det lilla huset på prärien

Författare: Laura Ingalls Wilder
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1935
ISBN: 9789129692068


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den här boken handlar om hur Laura och stora syster Mary och lilla syster Carrie och deras pappa och mamma bryter upp från sitt hem i den stora skogen och beger sig ut på en lång färd till indianernas land. De färdas många dagar i sin tältvagn över prärien innan de hittar en bra plats att bygga sitt nya hus på. Pappa bygger det själv och mamma och Mary och Laura hjälper till så gott de kan. Snart är de igång med att plantera och plöja, jaga vilda änder och kalkoner, hugga stockar och vedträn och att samla hö till foder. Runt omkring sig har de den oändliga prärien och det är långt till närmaste granne. Mer än en gång ser Laura och Mary indianer alldeles i närheten och om nätterna blir de ibland skrämda av vargar som tjuter, men de har alltid fullt upp att göra och de trivs så bra i sitt nya hem på prärien.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det lilla huset på prärien :
2014-05-07 12:42
Laura och hennes familj packar tältvagnen full och bryter upp från sitt hem i den Stora skogen. De färdas över prärien i många dagar innan de slutligen hittar den rätta platsen att bo på. På prärien i indianernas land.
Stockar huggs till husbygget, det jagas och planteras. Om nätterna tjuter vargar.

Bok nummer två i serien om Laura och hennes familj. Fortfarande inget för den som vill ha fart och fläkt utan istället en lågmäld, trevlig, söt berättelse.
Betyg 4
Liknande böcker:
Bäbis gnällig
 A. Forslind
Babar på cirkus
 J. De Brunhoff
Ensam hemma
 H. Lee
Super-Charlie
 C. Läckberg
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
Jonas och farfars fiol
 K. Henriksen
Den modige kaninriddaren
 O. Källner
Det var så roligt
 L. Hellsing
Kaninen som ville spri..
 M. Wise Brown
Stora boken om Mamma M..
 J. Wieslander