bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag är Maria jag
Kalle Karolina
Kram
Kär kär kär i dig
Love love love
Morfars Maria
Någon att krama
Omöjligt
Outhärdligt
Puss
Som vänner
Tillåtet
Älskar älskar inte
Älvpirater
Liknande böcker:
Kampen mot superbitcharna
 A. Solberg
Trollkarlarna
 M. Sanden
Rymlingarna
 U. Stark
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Astrid, alltid Astrid!
 C. Lannebo
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOsynlig närvaro

 
Författare: Hans-Eric Hellberg
Genre: Ungdom
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Osynlig närvaro :


ElinLeticia 2004-07-27 01:07
Judith har det inte så lätt. Hon åker hem till trygga mormor Tora för att komma undan grälen där hemma. Mamma har brutit armen och vänslas med en arbetskamrat och pappa är hellre i spelhallen än söker jobb. Judith längtar efter tryggheten hos mormor i byn Lindan, där inget förändras. Där ska Judith åka spark till kiosken, träffa sin barndomskompis Niclas och lyssna på Johann Sebastian Bach på orgel tidiga frusna mornar. Inget blir dock som tänkt. Judith drömmer mardrömmar om en svart hund och möter en flicka som är hennes spegelbild - Toras storasyster Dagny. När Dagny var 14 år fick hon se något som fick henne att tyna bort. Hon dog utan att yppa vem som bar skulden för hennes död. Judith är den enda som får veta.......

En riktig spökhistoria skriven av ungdomsförfattarnas okrönte konung - Hans-Eric Hellberg. Med osviklig berättarglädje och en kännetecknande förmåga att beskriva en typisk tonåring lyckas Hellberg återigen skapa en engagerande och spännande berättelse. "Osynlig närvaro" är en typisk spökhistoria med smart handling och trovärdiga karaktärer. Författaren själv har skrivit 71 böcker men tycker att denna är hans bästa. Varför? "Den har blivit nästan som jag ville ha den från början. Det är mycket sällsynt".
Betyg 4

Freddi 2010-07-31 19:40
Judith är på besök hos sin mormor Tora över sporlovet. Där slipper hon ständigt bråkande föräldrar och där finns den totala trygghet i det gamla skolhusets träväggar och öppna spis. Allt har alltid varit som det är och det är så det ska vara.

Men tyvärr är det inte så längre,. En svart hund dyker hotfullt upp, utan att lämna spår i snön, obehagliga drömmer återkommer och Toras syster – som dog när hon var ungefär i Judiths ålder – börjar söka kontakt med henne.

Judith , som inte trodde hon kunde något verkar kunna en sak – att se bortom det man brukar kunna se. Hon ser något som hållits dolt i nästan 70 år. Något hemskt. Något som förändrade en hel byggds tillvaro.
Pådriven av sin bästa kompis försöker Judith hitta sanningen om vad som egentligen hände med hennes tvilingsjäl för 70 år sedan.

I ”Osynlig närvaro” har Hans-Eric Hellberg skrivit den ultimata skräckisen för barn/ungdom. Boken innehåller samma förtätade mystik som Gripes ”Agnes Cecilia”, men med humor och livsvisdom. Boken kan läsas som ren spänningsroman, men också som en berättelse som en ung kvinna som finner sin plats i tillvaron, i historien – och i sig själv.

Boken lästes upp av Elinleticia Högabo som har en god känsla för barn och ungdomars sätt att prata förmedlar därför en autentisk känsla vid uppläsandet och gjorde läsupplevelsen mer spännande.

Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Osynlig närvaro


  Köp boken som film på cdon: