bokrecensioner boktips

Delat byte

Författare: Janet Evanovich
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9177117506


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stephanie Plum är illa ute och problemen hopar sig. Den oförbätterligt snåle och gnällige farbror Fred försvinner och ingen saknar honom, men Stephanie får uppdraget att leta efter honom för att rädda familjeäran. Samtidigt går det hett till på kärleksfronten. Joe Morelli slår sina lovar runt vår hjältinna igen, med deras heta stunder i färskt minne. Stephanie har dock en annan flirt på gång - med den mystiske och magiske Ranger. Vad vill han ha i utbyte för bilarna han ger henne? Var är farbror Fred och vilka mörka hemligheter ruvar han på? Ska Stephanie låta Morelli förföra henne? Eller Ranger? Och hur ska hon stoppa mormor som går bärsärkagång med en elpistol?

Janet Evanovichs humoristiska deckare med Stephanie Plum fortsätter att erövra världen. "Oemotståndlig slapstick", "En rakt igenom charmerande och rolig roman" och "Plum tar priset" är några kritikerrosor för DELAT BYTE som är hennes femte bok.
Medelbetyg: 3,85 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Delat byte :
2004-07-25 17:44
Bok nummer 5 om Stephanie Plum. Precis lika bra som de andra.
Betyg 4
2004-09-09 06:57
klarade helt enkelt inte av att lägga den från mej. lika bra som de andra böckerna.
Betyg 5
2004-10-05 11:19
Denna bok var den första jag läste, märkte inte att det var en serie till först. Helt klart läsvärd även om böckerna flyter ihop.
Betyg 4
2004-10-05 13:13
Jag gillar verkligen de här böckerna de får en att må riktigt bra och man får skratta riktigt gott.
Betyg 4
2004-10-08 14:55
Jag tycker att boken är läsvärd och det är en sån bok som man läser utan att lägga ifrån sig den. Man har ett leende på läpparna rakt igenom.
Betyg 4
2006-01-15 21:26
Deckaraktig roman om en kvinna som arbetar som prisjägare, hon letar upp människor som inte dyker upp till rättegångar som de ska. Ovanlig - för mig- berättarteknik där författaren berättar i väldigt ytlig stil om vad som händer. Kanske lite dagboksaktigt? Eftersom romanen är så ytligt skriven så blir den aldrig spännande men däremot skrattade jag högt vid några tillfällen. Det är också humorn i boken som gör att jag tycker den är läsvärd.

Tror att jag läst boken i fel ordning då jag längst bak hittade rekommendationer om fler böcker av samma författare, lovligt byte, jagat byte, nedlagt byte och fångat byte.
Betyg 3
2006-05-19 12:23
Underbara böcker. Lättlästa och underhållande!
Betyg 5
2006-06-16 13:15
Hej
Lättläst bok som inte är så jättespännande, men humorn tilltalar mig och jag tycker det är en småmysig bok
Betyg 3
2006-06-22 09:29
Den här boken om Stephanie var den första jag läste. Jag fastnade direkt för humorn i boken. Trots att det händer de mest hårresande och hemska saker ibland så klarar Stephanie sig och har en liten distans till det mesta. Förrutom Morelli då. Och kanske Ranger. I den här boken så märker man att Ranger intresserar henne, och inte bara som en bra kollega. Bland de hemska sakerna kan nämnas att det blir skottlossning i hennes sovrum, en bil sprängs som hon precis suttit i och att hennes försvunne släkting tilllsut hittas mördad. Det förstår man snart nog i boken så jag känner inte att jag avslöjar för mycket.

Sedan jag köpte boken har jag läst den, och de andra i serien flera gånger. Första gången är den lite som en deckare eftersom hon hamnar något skumt på spåren och stöter på ledtrådar här och där. Nu när jag nästan kan den utantill så läser jag den mest för att den är rolig och att det är skönt att läsa om en kvinna som inte har det "perfekta" livet men ändå klarar sig hyfsat bra. Hn tänker mer på träning än hon verkligen GÖR det, har inte perfekta naglar och ett hår som lever sitt eget liv.
Tack vare en tajt familj och sjyssta arbetskamrater så håller hon näsan över ytan.

Perfekt sommarläsning, eller vinterläsning, eller läs den bara!

"Jag smakade på salladen. Den var god, men det var något som fattades. Smörsteka brödkrutonger. Stora feta osttärningar. Och öl. Jag tittade förgäves efter fler påsar. Jag kollade kylen. Ingen öl där heller.
-Så här går det till, sa Ranger. -Jag skickar ett arbetslag att göra själva renoveringen, och sen lämnar jag kvar en eller två gubbar kvar i huset som sköter underhålllet.
Han lyfte blicken från maten. -Du håller dig väl i trim? Löptränar och så?
-O ja. Regelbundet.
Jag tränar aldrig. För mig är träning att skynda sig genom en butiksgalleria.
Ranger gav mig en mörk blick. -Du ljuger.
-Jag tänker iallafall på träning." Med betoning på tänker. Det är sådant som gör att jag ändå kan känna igen mig lite grann. Trots att hon upplever saker man inte kan komma i närheten av här i Sverige. För visst händer sådant här varje dag i USA?
Det tar jag för givet! :-)

Det blir en nästan femma, men det finns inte så det blir en fyra.
Betyg 4
2008-04-04 12:36
denna boken är bra och rolig den utmörker sig också från serien tycker jag.
Betyg 4
2008-11-24 23:08
Tyckte detta var en ganska trist historia tyvärr. Hade verkligen sett fram emot lite underhållande läsning, men det blev platt fall.
Betyg 2
2009-01-21 18:56
verkar bra
2009-01-22 16:29
Ååh jag älskar den, speciellt den delen med sopbilen haha:D
Betyg 5
2010-12-09 11:03
En lättläst roman som inte säger särskilt mycket. Men den är underhållande och rolig ibland.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Delat byte
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston