bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
Mexicos erövring Corté..
 W. Prescott
Perus erövring Inkarik..
 W. Prescott
Landet utanför: Sverig..
 H. Berggren
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Englands Historia, del I
 D. Harrison
Det dunkla pusslet
 W. Agrell
Första världskrigets s..
 M. Bergwall

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖgonen i Gaza

 
Författare: Mads Gilbert & Erik Fosse
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, hälsa, gaza
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170374869
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


De norska läkarna Erik Fosse och Mads Gilbert var några av de få från väst som fanns på plats i Gaza under Israels offensiv mot den innestängda befolkningen på Gazaremsan kring årsskiftet 20082009.
I två veckor arbetade Gilbert och Fosse i princip dygnet runt på Al Shifa-sjukhuset tillsammans med sina pakistanska kollegor, och fick där uppleva de grymma och katastrofala följderna av Israels invasion på nära håll. Vi känner väl igen dem som de enda ögonvittnena från väst då de ofta förekom i Al Jazeera och tidningar.
Ögonen i Gaza är deras gripande och omskakande skildring av sina upplevelser. Boken ger oss en nära inblick i en av vår tids mest komplicerade och infekterade konflikter. Fosse och Gilbert berättar känsloladdat om sina patienter och deras öden och om sammanhållningen bland kollegorna på sjukhuset. Vi dras också in i de konkreta, praktiska upplevelserna: det krävande arbetet på en akutmottagning på ett sjukhus under ett krig, där arbetet pågår även medan bomberna faller och där det ständigt råder brist på utrustning och mediciner.
Ögonen i Gaza är illustrerad i färg med författarnas egna foton.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ögonen i Gaza :


arsenal23 2013-06-28 18:53
Bokrecension
Författare: Mads Gilbert och Erik Fosse
Titel: Ögonen i Gaza
Originaltitel: Øyne i Gaza
Översättning: Cajsa Mitchell
Antal sidor: 384 (med ett hundratal bilder som författarna själva tagit)
År: (2010)
Förlag: Ordfront
ISBN: 9789170374869
Mads Gilbert, född 1947, läkare och avdelningschef på den akutmedicinska avdelningen vid universitetssjukhuset i Tromsø, Nordnorge och professor i anestesiologi vid universitetet i Tromsø.
Erik Fosse, född 1950, läkare och avdelningschef för Intervensjonssentret, ett forsknings- och utbildningscentrum på Rikshospitalet, universitetssjukhuset i Oslo. Han är även professor i kirurgi vid universitetet i Oslo med toraxkirurgi som specialitet.
Båda författarna har närmare 30 års erfarenhet av medicinskt solidaritetsarbete i Palestina och Libanon för organisationen NORWAC och för Palestinakommittén och har dessutom haft uppdrag i andra krigsområden. De har skrivit en rad faktaböcker. Källa: (Ordfront).
Faktaboken Ögonen i Gaza är skriven av två norska läkare som var två av de få västerlänningar som lyckades ta sig in över den stängda gränsen för att arbeta på al-Shifa-sjukhuset i Gaza. De berättar med stor inlevelse om sina upplevelser under de elva intensiva dagar som de befann sig i ett belägrat och beskjutet Gaza. Boken innehåller även ett hundratals foton som de tagit själva från Gaza och förordet är specialskrivet av Helle Klein.
Författarna skriver ur sitt perspektiv hur de upplevde kriget i Gaza under de dagar de vistades där. De analyserar och har bakgrundsmaterial som gjorde boken intressant och läsvärd för mig. Men boken är som sagt skriven ur deras synvinkel och om jag skulle läsa om samma dagar och händelser från någon annan författare skulle kanske handlingen bli helt annorlunda.

Betyg 4/5
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ögonen i Gaza


  Köp boken som film på cdon: