bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Pensionat Vidablicks gåta
Liknande böcker:
Nicke Nyfiken plantera..
 H. Rey
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Mumintrollen och Havso..
 T. Jansson
Kuckeli-muu-muu!
 J. Dallas-Conté
Mina bästa sagor (Grön..
 H. Andersen
Mina bästa sagor (Röda..
 B. Grimm
Vem sover inte?
 S. Wirsén
Ingen vanlig anka
 L. Eng
Nicke Nyfiken i leksak..
 M. Rey
Jag hatar kaniner, blo..
 P. Nilsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn hemlig vän

 
Författare: Katarina Genar
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789163864476
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Spännande och mysigt mystisk

Fantasi och verklighet vävs ihop när Henrietta tappar nycklarna, blir vän med herr Wallgren och försöker rädda den mystiska lilla flickan som gungar. En spännande och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil, att läsa själv eller högt tillsammans.

Ända sedan Henrietta och hennes mamma flyttade till stan har mamma jobbat nästan hela tiden. Egentligen är det pappas fel alltihop! Han bara bestämde sig för att han ville bo tillsammans med någon annan i stället. Nu ringer han varje dag men Henrietta svarar aldrig.

Den nya skolan är inte heller kul. Henrietta känner sig konstig som inte kan prata och fnissa och slänga med håret på rätt sätt. Den enda ljuspunkten är den snälle men mystiske herr Wallgren som bor i hennes hus. Men vem är han egentligen? Och vem är den lilla flickan i röd toppluva som gungar i gungorna på gården, trots att man inte får? "Katarina Genars språk flyter enkelt och självklart i ett nästan poetiskt tonläge. Porträttet av Henrietta är skarpt och levande /.../ en väl avrundad hjältesaga om barnet som ordnar allt, samtidigt som hon trösterikt skildrar samma barns förmåga att på egen hand bearbeta sin sorg över föräldrarnas skilsmässa."

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En hemlig vän :


Virka 2017-03-08 19:11
Henrietta och hennes mamma har flyttat till stan. Henrietta får ofta vara ensam hemma, eftersom mamma har mycket att göra på sitt jobb. En dag tappar hon bort nycklarna till lägenheten. Det är då som hon träffar och blir bekant med herr Wallgren. Och vem är flickan som gungar där ute? Särskilt med tanke på att herr Wallgren har förbjudit barn att använda gungställningen på grund av att där lätt kan ske en olycka? En lättläst och spännande ungdomsroman med något mystiskt som det behövs få klarhet i.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En hemlig vän


  Köp boken som film på cdon: