bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Hur du blir Parisisk v..
 A. Berest
Matmolekyler
 L. Förare
Koka soppa på fysik
 H. Bengtsson
Koka soppa på fysik
 H. Bengtsson
Bodylicious!: så får d..
 S. Fahrman
Enklare bröd : recept..
 M. Johansson
Riddarbageriets bröd
 J. Sörberg
Ayurveda för ditt sinne
 J. Vaidya
500 italienska rätter..
 V. Sforza

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAmarone och vinerna från Valpolicella

 
Författare: Thomas Ilkjær
Genre: Fakta
Ämnesord: mat
ISBN: 9789174610826
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Beskrivning:

Svenskarna har under de senaste tio femton åren tagit Amaronevinerna till sitt hjärta. Få druvdrycker är lika välkända på våra breddgrader som detta kraftfulla och unika vin. Men trots populariteten är det långt ifrån alla som känner till att det finns en mängd olika typer av Amarone.


I den här boken gör vinskribenten Thomas Ilkjær en djupdykning i Valpolicelladistriktet och berättar förutom om alla olika Amaronestilar även om syskonvinerna Valpolicella, Ripasso och Recioto della Valpolicella.


Följ med på en resa till kullarna mellan Verona och Gardasjön och lär känna området, alla de lokala druvsorterna och Amaronevinernas unika tillverkningsmetod och speciella historia.


De bästa och viktigaste producenterna avhandlas ingående i egna avsnitt och det finns information om ytterligare en lång rad vinhus - från de stora kooperativen till de små familjegårdarna.


Ilkjær beskriver levande de olika Amaronestilarna på ett sådant sätt att det blir lätt att hitta nya favoriter, vilket tillsammans med bokens kartor, faktarutor och ordlista gör detta till en perfekt guide för alla Amaronefantaster och vinintresserade.

THOMAS ILKJÆR är dansk vinexpert med Italien som specialområde. Han är skribent för bland andra Dina Viner, Livets Goda, Vinbladet och Gastro, har utkommit med flera böcker om vin och arbetar för Vinkällans Dryckesutbildningar. Sedan 2005 är Ilkjær bosatt i Sverige tillsammans med sin fru.

"Amarones [...] och Valpolicellas många vinmakare behandlas kunnigt och roande av Ilkjær. Och så inspirerande att jag lockades att öppna en flaska under läsningen"


Anders Fagerström, Sydsvenskan"Inte ens i Italien finns en sådan omfattande bok om Amarone. Läs och fascineras [...] en klassiker har fötts"


Carlo Merolli, Vinbladet"Ilkjærs bok är inget mindre än utomordentlig [...] Det är svårt att komma på någonting mer man kan önska sig att veta om Amarone"
Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Amarone och vinerna från Valpolicella :


Anfield 2013-02-06 08:39
Mycket Intressant
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Amarone och vinerna från Valpolicella


  Köp boken som film på cdon: