bokrecensioner boktips

Rymdljus

Författare: Peter Nilson
Genre: Essä
Ämnesord: filosofi, religion, natur, historia, kultur, vetenskap, rymden, naturkatastofer, dikt
ISBN: 9119646127


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

- En mulen, vindstilla höstnatt skickade jag iväg en liten varmluftsballong. Det var en glob av vitt silkespapper, utspänd med pianotråd, och en ljusstump lyste inuti. Resultatet överrumplade mig - folk såg ett flygande tefat. Jag lyssnade ganska upprörd till vad som berättades i långa tider efteråt: jag visste ju vad de i verkligheten hade sett, och ingenting stämde.

Troligen har vi i denna upplevelse, som beskrivs i den nya boken, en av nycklarna till Peter Nilsons författarskap: nyfikenheten inför det obegripliga kombinerad med behovet att söka efter rationella förklaringar. I sin nya essäsamling, den första efter den stora framgången med Stjärnvägar, spekulerar han kring det eviga livet och världens undergång. Ett avsnitt ägnas Harry Martinsons rymdepos "Aniara".

Peter Nilson har tilldelats 1992 års Övralidspris för *ett författarskap som förenar konstnärligt djup med vetenskapens kosmiska perspektiv*.

Utdrag ur boken:
Det är underligt att just studiet av katastrofer kan få oss att ana hur litet vi fortfarande vet om den saken.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rymdljus :
2012-11-23 12:39
Jag fann den första delen om katastrofer mest intressant. Om en stor meteorit slår ner på jorden så kan allting utplånas. Det har slagit ner flera meteoiter och Peter Nilson beskriver den förödelse de åstadkommit. Han jämför med olika texter i bibeln och vetenskapen på 1990-talet då denna bok skrevs.
Peter tar upp sina första möten med astronomin och hur han blev intresserad av detta område. Just denna blandning av fakta, egna funderingar, andra författares böcker, skrönor och delar av hans liv väcker lusten att läsa vidare. En bok väl värd att läsas.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rymdljus
Liknande böcker:
Det största derbyt
 C. Hellman
Alla borde vara femini..
 C. Ngozi Adichie
Bad feminist
 R. Gay
Arguably
 C. Hitchens
Svindel. Känslor
 W. Sebald
Herrarna i skogen
 K. Ekman
Samma Författare: