bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bara ett barn
Dubbla slag
Störst av allt
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBortom varje rimligt tvivel

 
Författare: Malin Persson Giolito
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789164204028
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Humor:  3
Lärorik:  8
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jag ger dig en chans att uppfylla det som är varje advokats högsta dröm, säger Sophia Webers gamla professor. Att få en oskyldig man fri.

För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka. Läkaren Stig Ahlin dömdes till livstids fängelse för mor det. Men ingen har glömt det bestialiska brottet. Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen.

Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?

Bortom varje rimligt tvivel är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. Vi följer hennes liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer, ensamma segelturer i Stockholms skärgård och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bortom varje rimligt tvivel :


arsenal23 2012-11-15 13:55
Bokrecension
Författare: Malin Persson Giolito
Titel: Bortom varje rimligt tvivel
Antal sidor: 453
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164204028
Malin Persson Giolito är jurist, född 1969. Efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon som handläggare på Europeiska kommissionen. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och deras tre barn i Bryssel. Bortom varje rimligt tvivel är hennes tredje roman. Källa: (Piratförlaget).
Handling: Detta är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber.
För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka, Karin, läkaren Stig Ahlin döms till livstids fängelse för mordet. Än i dag har inte folk glömt det bestialiska mordet och Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.
En dag säger Sophia Webers gamle professor Hans Segerstad att Sophia ska få en chans att uppfylla det som är varje advokats dröm: ”Att få en oskyldig fri”. Han vill att hon ska begära resning för Stig Ahlin. Sophia tvekar länge, men efter att läst gamla handlingar om mordet på Karin säger hon ”ja”. Det ses inte med blida ögon av flera av hennes vänner och kollegor. Boken blandas med nutid och dåtid. Nutid när Sophia Weber arbetar med fallet, pratar med sin älskade morfar, som också varit advokat och även känner till detta brott. Sophia intervjuar en gammal klasskamrat till Karin för att få veta hur hon egentligen var som 15-åring. I dåtid får vi läsare ta del av Karins liv som femtonåring. Tillslut kommer Sophia Weber så långt att Högsta domstolen bestämmer sig för att ta upp fallet till resning. Men då händer något oförberett …

Ännu en fantastiskt skriven spänningsroman av Malin Persson Giolito. Välskriven, realistisk och som vanlig väl gestaltad. Att författaren som är jurist vet vad hon skriver om märks tydligt. Hon kan de juridiska koderna och hur det fungerar i praktiken i en rättsprocess och det gör hennes romaner realistiska. Det var en sträckläsarbok, men lite för lång för att jag skulle orka läsa den en hel natt. Jag var tvungen att lägga den ifrån mig för att få några timmars sömn, bara för att fortsätta dagen efter och då läsa klart boken. Nu längtar jag redan efter nästa roman om Sophia Weber.

Betyg 5/5
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bortom varje rimligt tvivel


  Köp boken som film på cdon: