bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Båt 370: Döden på mede..
 A. Björk
Dödgrävarna
 R. Barth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMadeleine

 
Författare: Kate McCann
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113041506
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad händer när den värsta sortens mardröm blir sann, när ens barn försvinner spårlöst och inte kommer tillrätta? Kate McCann berättar sin historia om vad som hände kvällen när Madeleine försvann och de förtvivlade åren efteråt. Det är en berättelse som inte lämnar någon oberörd.Den tredje maj 2007 försvann Madeleine McCann från ett hotellrum på badorten Praia da Luz vid den populära portugisiska Algarvekusten. Hennes föräldrar, Kate och Gerry, hade lämnat sina sovande små barn i sovrummet medan de själva gick till en tapasrestaurang i närheten i sällskap med några andra par.Kate och Gerry skulle turas om att titta till barnen varje halvtimme, förutom Madeleine sov även deras tvååriga tvillingar Sean och Amelie i rummet. Redan efter andra vändan kom mamma Kate tillbaka skräckslagen: Madeleine var borta!Madeleine McCann försvann veckan innan hon skulle fylla tre år. I maj 2012 är det fem år sedan. Men sökandet fortsätter och så länge hennes döda kropp ännu inte hittas lever hoppet om att hon ska återfinnas, någonstans, vid liv."Beslutet om att publicera denna bok har varit väldigt svårt och det har fattats med tungt hjärta. Anledningen till att jag skriver är enkel: jag vill en gång för alla bidra till sanningen ...
Att skriva dessa memoarer medför en öppen redogörelse för mycket privata, intima och känslomässiga aspekter ur våra liv. Det är inte lätt för mig att dela dessa med främmande människor, men om jag inte gjorde det fullt ut så skulle jag känna att jag inte gav boken möjlighet att visa upp hela bilden.
Allt som vi har ägnat oss åt under de senaste fyra åren har utmynnat i frågan om det på något sätt har kunnat hjälpa oss att hitta Madeleine. När svaret på den frågan varit ja, eller om det finns minsta chans, så kan vår familj klara av vad som helst.
Det som här följer är en mycket personlig redogörelse och det är inget jag ber om ursäkt för ...Inget är viktigare än att finna vår lilla flicka."Kate McCann, maj 2011


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Madeleine :


arsenal23 2012-09-04 20:40
Bokrecension
Författare: Kate McCann
Titel: Madeleine: Vår dotters försvinnande och det fortsatta letandet efter henne
Förlag: Nordstedts
Antal sidor: 375
ISBN: 9789113041506

Kate McCann som skrivit den här boken är den försvunna flickan Madeleines mamma. Hon berättar om det som hände den dagen hon försvann och vad som har hänt under de år flickan varit försvunnen. Det är skrivet ur Kate McCanns synvinkel.

Handling: De flesta minns nog nyheten om den treåriga flickan Madeleine som försvann den 3 maj 2007 från familjens lägenhetshotell i Algarve, Portugal medan föräldrarna åt middag tillsammans med goda vänner på en Tapasbar cirka 50 meter bort. Alla som var på Tapasbaren tittade till sina barn med jämna mellanrum och ibland gick endast några av dem och tittade till alla barnen. Den sista gången som Kate skulle gå gjorde en av de andra männen det. Han lyssnade endast vid dörren där Madeleine och hennes tvillingsyskon sov. När han inte hörde något inifrån rummet antog han att barnen sov och gick därför aldrig in. När Kate och hennes make kom tillbaka tittade de till sina barn och upptäckte att Madeleine inte låg i sin säng. De tittade i tvillingarnas säng och i sina egna, men hon fanns ingenstans. De grips förstås av panik och börjar leta i området. Kate får senare höra av några människor oberoende av varandra berätta att de sett en man bära på ett barn vars ålder såg ut att vara i Madeleines. Vem mannen och barnet var har aldrig framkommit trots undersökningar.
Alla vi som följde den här händelsen i media minns nog hur föräldrarna och då särskilt Kate McCann deltog i alla möjliga mediesammanhang för att be att få människor runt om i världen att ha ögonen öppna om de skulle se ett barn som liknade Madeleine. Det är just letandet och den hjälp de fick av media som hon tar upp i denna bok och om polisens dåliga arbete med att leta efter sin kidnappade dotter.

Boken är en faktabok och det märks tydligt att innehållet har mest med försvinnandet och letandet att göra. Jag hade trott att den skulle vara mer känslosam skriven eftersom det är mamman till Madeleine som skrivit den. Men tyvärr känns boken väldigt ytlig. Undrar i vilket syfte Kate McCann skrivit den. Visserligen går pengarna till Madeleines fond för att andra barn och även att Madeleine ska hittas och den tanken är fin. Men jag tycker att boken borde innehålla mer känslomässigt gestaltning om vad som hänt under de åren flickan varit försvunnen. Mycket av innehållet handlar om polisen klantighet att sköta det hela och om media som trängde sig på hela tiden, men ändå var det just media som Kate McCann själv använde sig av i sitt letande efter sin dotter.

Betyg 3/5
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Madeleine


  Köp boken som film på cdon: