bokrecensioner boktips

Tron på ett mirakel

Originaltitel: True Believer
Författare: Nicholas Sparks
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9146213503


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jeremy Marsh är den perfekte unge New York-bon: snygg, alltid klädd i svart och framgångsrik i mediebranschen. I sin kolumn i tidskriften Scientific American excellerar han i att avslöja allt övernaturligt.
En dag får han ett brev om spöklika ljusfenomen i Boone Creek i North Carolina; han kan inte motstå frestelsen att undersöka mysteriet. I staden bor den vackra bibliotekarien Lexie, som efter flera kraschade förhållanden nu har slagit sig till ro i sin hemstad.
Sakta men säkert dras Jeremy och Lexie till varandra trots att de är varandras motsatser. Men är Jeremy verkligen beredd att ge upp sin vetenskapliga världsåskådning och sitt framgångsrika liv i staden? Är han beredd att tro på ett mirakel?

Nicholas Sparks har skrivit en lång rad bästsäljande romaner och blivit översatt till ett trettiotal språk. På svenska finns sedan tidigare bland andra Drömmarnas väg, Nätterna vid havet och Någon vid din sida.

Utdrag ur boken:
I varje äktenskap förekom det en fin balansgång mellan att göra det man själv ville och det som partnern ville, och så länge både mannen och hustrun gjorde vad partnern ville var det aldrig något problem. Problemen uppstod när människor började göra vad de själva ville utan hänsyn till den andra. En man bestämmer sig plötsligt för att han behöver mer sex och söker sig utanför äktenskapet för att få det. En hustru bestämmer sig för att hon behöver mer ömhet, vilket så småningom leder till exakt samma sak. Ett bra äktenskap, precis som alla partnerskap, innebär att man låter andras behov gå före de egna i förhoppningen att den andra ska göra samma sak. Och så länge båda parter håller sin del av överenskommelsen är allt som det ska.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tron på ett mirakel :
2012-08-16 18:43
Relationsdrama av den hyllade Nicholas Sparks låter frestande. Kryddat med en eventuell smula övernaturlighet blir det än mer kittlande. Jag gör mig redo för att hänföras.

Ganska tidigt är de högt ställda förväntningarna körda i botten och efter en tredjedel håller jag Sparks som en av de mest överskattade i genren. Men det tar sig. Han repar sig. Det blir en hyfsad historia.

Sammantaget luktar det rom-kom a la Hollywood men det är för ojämnt för att klassas feel-good. Dialogerna i bokens mittenparti sprakar ordentligt men transportsträckorna innan och efter tar udden av storyn och en del karaktärers vägval irriterar.

Det är dock helt okej men jag hade hoppats på mer.
Betyg 3
2021-02-19 03:22
En bok som jag länge sett fram emot att läsa. Omslaget såg väldigt lockande ut och jag trodde innerligt att det här skulle vara en bok för mig. Men nej, säger jag bara. Nej, nej, nej och åter nej.
Jag slutar läsa på sidan 141, varför jag fortsatte så pass länge fastän jag tidigt upplevde den som tråkig, det förstår jag knappt själv ens en gång. Jag är svag för underhållningsromaner som utspelar sig i amerikanska södern. Men den här är så sliskig och fjolligt skriven att det blir löjeväckande. Fördomsfullt hade jag direkt gissat att det var en äldre kvinnlig författare som skrivit den om jag inte haft författarens namn svart på vitt. Jag antar att den är välskriven, men det är också allt. Den här typen av bok behöver karaktärer att uppskatta, det gör inte jag och därför blir det fel ganska fort för mig. Intrigen känns forcerad och det är extremt förutsägbart. Jag lägger nu med glädje boken ifrån mig.
Det här är ingenting som jag kan rekommendera!
Slutbetyg, en mycket svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tron på ett mirakel
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist