bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Out of the Dark
Liknande böcker:
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Nödrop: När krisen kommer
 L. Knutson
Huset med de två tornen
 M. Zaremba

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerut ur mörkret

 
Originaltitel: Out of the dark
Författare: Linda Caine & Robin Royston
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789100115685
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen. Det går så långt att honbörjarfundera ut varnågonstanspå motorvägen som det är bäst att en olycka kan inträffa. Men det somtill slut får henne att söka hjälp är en stark känsla av att inte svika sina barn. Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja

Utdrag ur boken:
" Jag har haft en dröm igen " viskar hon " jag skrev inte ner den, för jag var först inte säker på om jag hade sovit eller varit vaken ."
"Vad kom du fram till?"
"Att jag måste ha drömt. Jag trodde att jag hade vaknat. Jag befann mig på mitt rum och kände plötsligt att jag inte var ensam -det fanns något riktigt ondsint hos mig . Jag vet inte om det hade tagit sig in genom fönstret eller dörren. Jag vet inte ens om det hade någon skepnad - det bara fanns där och ville att jag skulle dö. Det ville att jag skulle ta livet av mig.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av ut ur mörkret :


bonadea 2012-07-24 06:14
En bok som fångar sin läsare från första sidan. Det är en självbiografi som Linda Caine har skrivit tillsammans med sin psykiatern Robin Royston.
Linda har fått hemska psykiska skador från sin barndom och nu har minnen börjat dyka upp och försöker förgöra henne. Det är jätte bra skriven bok , med känsla och man man har lätt att leva sig in i Lindas liv även om det är svårt att förstå hur hon orkat att ta sig igenom alla de hemska upplevelser som hon haft. Till skillnad från andra böcker som handlar om människor med svår och traumatiska barndom är att Ut Ur Mörkret handlar
om det mänskliga psyket istället för fysisk våld.
En riktigt bra bok som jag rekomenderar.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till ut ur mörkret


  Köp boken som film på cdon: