bokrecensioner boktips

Spöken

Originaltitel: Ghosts
Författare: Ed McBain
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 1980
ISBN: 9781612181615


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Detta är del 34 i serien om 87:e polisdistriktet.

I den stora staden Isola på USA:s östkust var vädret som vanligt i december grått, trist och glåmigt med omväxlande snöfall och slask.
Fyra dagar före julafton hittas en död kvinna på en trottoar utanför det hus där hon bodde. Knivhuggen. Strax därpå hittas en man död uppe i en lägenhet i huset. Knivhuggen nitton gånger. Steve Carella från 87:e polisdistriktet får inte många ledtrådar att följa upp men en kontakt med ett medium visar sig betydelsefull. Carella får en skrämmande och spöklik upplevelse i jakten på sanningen.

Utdrag ur boken:
Carella började vänja sig vid de plötsliga omslagen i hennes sinnesstämning. Händerna började röra sig i luften med fingrarna utspärrade likt en blind som trevar sig fram. Hon lyfte den enkla låsklinkan och steg in i ett rum med mängder av vägghyllor. På en av hyllorna låg en dykarmask, ett par simfötter och en syrgastank. Hillary gick bort till hyllan men rörde inget på den. Återigen, som när hon varit vid roddbåten i grottan, drog hon sig baklänges och sade: ''Nej, gode gud, nej.''
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Spöken :
2012-07-23 16:18
Det här var en skräll.
En överraskning i lite negativ bemärkelse.

Det är den 34:e delen i serien om 87:e polisdistriktet och Steve Carella ställs mot spöken. Jag som alltid lovordat McBains tålmodiga realism fick här en smärre kalldusch.

Jag ska inte överdriva, det mesta är sig likt även om boken är betydligt äldre än de tidigare jag läst i serien. Det är mycket vardag och karaktärerna växer ju mer man lär känna dom.

Tiden tär annars ganska hårt på dessa 80-talskrimmare. Polisarbetet förefaller hemskt omständigt om man jämför med dagens högteknologiska verksamhet.

En annorlunda McBain som sagt.
Blek.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Spöken
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant