bokrecensioner boktips

Sista dansen

Originaltitel: The Lats Dance
Författare: Ed McBain
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789113009063


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Steve Carella och hans kollegor på 87:e får ett mystiskt dödsfall på halsen. De kallas till en lägenhet där en kvinna hittat sin pappa död. Det visar sig att han inte alls dött en naturlig död i hjärtattack i sömnen utan strypts förmodligen genom hängning. Jakten på förövarna leder poliserna in i nöjesbranschen, där stora summor står på spel.

Det här är Ed McBains femtionde polisroman om 87:e polisdistriktet, vilket uppmärksammades oerhört när romanen kom ut i USA förra året. McBain är stilbildande och har fått många efterföljare.

Utdrag ur boken:
Inte ett ljud hörs i närheten.
Det är märkligt tyst. Det är inte den sorts stillhet man kan förvänta sig i en lägenhet som är tom men snart ska befolkas igen. Istället är det en nästan vördnadsfull tystnad, en allvarlig och dämpad stämning som vittnar om något permanent. Det finns något fullbordat över rofullheten härinne, någonting så absolut att det är både skrämmande och spännande på något vis. Något fasansfullt väntar i dessa rum. Tystnaden signalerar hemska aningar som sänder rysningar genom kroppen och får huden att knottras. Hon är nästan på väg att vända och gå sin väg.
"Jag önskar att jag gjort det", säger hon nu.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista dansen :
2012-04-13 22:28
Detta är den 50:e delen i serien om 87:e polisdistriktet. Det är rena tv-serien. Böckerna är faktiskt som lättsmälta tv-avsnitt för de mindre kräsna. Men det är ganska bra skildrat.

"Sista dansen" bygger på en riktigt bra intrig ska det visa sig. Nu var inte McBain den som krämade ur sina idéer så grundstommen ligger dold onödigt länge. Det är istället vardagligt skildrat med en hel del krimskrams.

Mycket dialog, rejäl dos humor. Viss action och lite spänning. Kryddat med ett stänk samhällskritik. Kort sagt en normal gott & blandat-story om krimmarna på 87:e och dess leverne.

Man glömmer den snabbt men fansen blir nöjda.
Betyg 3
2018-09-05 20:10
Jag gillade Ed McBain i min ungdom. Den här romanen kändes nu något blek och spretig trots att intrigen verkade lovande. Det är mycket onödigt tjafs och sidospår i berättelsen. Det blev också segare mot slutet och upplösningen var inte särdeles intressant eller spännande. Mycket väsen för ingenting. Jag tror att McBains deckare kan begravas för min del.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sista dansen
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson