bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodsband
Det var en gång en lit..
Flaskan
Handen
Hatet
Hotet
Is
Ladykiller
Länge sen vi sågs
Romans
Sista dansen
Spöken
Sångfågel
Vågspel
Liknande böcker:
Kautokeino den blodiga..
 L. Johansson
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDa Capo

 
Originaltitel: Fiddlers
Författare: Ed McBain
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789173512848
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Da capo är den 55:e och sista boken som Ed McBain skrev om poliserna i 87:e distriktet. Det legendariska kollektivet, som hållit efter buset i staden Isola, dvs New York, sedan 1956, skulle säkert ha fortsatt att gå på sina skift om inte Ed McBains penna tystnat i juli 2005.

Det började med den blinde violinisten - skjuten två gånger i huvudet på nära håll i gränden utanför restaurangen där han spelar på kvällarna. Men det är först när kvinnan med omeletten blir skjuten med samma vapen och på samma sätt ett dygn senare som Steve Carella och kollegerna inser att de kommer att få problem. Mördaren ligger hela tiden ett steg före, och snart har antalet döda stigit till sex. Alla har skjutits på nära håll med två skott från samma Glock, men i övrigt finns inga som helst likheter. Och varför presenterar sig mördaren som "Chuck" för sina offer?

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Da Capo :


Spaniard 2011-08-14 23:22
McBain har sannerligen gjort sitt yttersta för att skriva in sig i litteraturhistorien. Det blev sammanlagt 55 böcker om det 87:e polisdistriktet, det här blev den allra sista.

Det fina med McBain, det unika med McBain, är hans outtröttliga sätt att skildra vardagen för poliserna. Om tre vittnen skall höras får vi följa samtliga dialoger. Inte bara den som visade sig ge viktiga ledtrådar. Även när skiftet är slut följer redogörelser för någon privat angelägenhet. Han viker sig aldrig för frestelsen att raffinera.

I en tid när deckargenren tvingas till koncentrerad effektivitet känns McBains böcker naturligt uppfriskande. Det är med sin brist på sensationer raka motsatsen till modern kiosklitteratur. Vi får helt enkelt följa en grupp poliser dag in, dag ut. Ovanligt trovärdigt. Skönt.

Med ordinäriteten kommer dock även stiltje så man kan knappast ge boken höga betyg. Jag ger dock McBain mitt hedersomnämnande.

Vila i frid.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Da Capo


  Köp boken som film på cdon: