bokrecensioner boktips

Eld

Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789129677805


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hettan skruvas upp i Engelsfors

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Eld är andra delen i en trilogi. Den första boken, Cirkeln, blev en stor succé bland både kritiker och läsare i Sverige och nominerad till Augustpriset 2011 för årets svenska barn- och ungdomsbok.
Medelbetyg: 4,15 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Eld :
2012-06-04 22:26
Boken fortsätter i samma stil som sin föregångare. Mycket tonårsprat och tonårsproblem invävt i magi och världens undergång. Spännande till och från, har ibland partier man arbetar sig igenom, men den är lättläst. Bra om man vill ha lite underhållning.
Betyg 3
2012-06-23 16:00
Bra mycket mer spännande än första boken. Underhållande läsning. :-)
Betyg 4
2013-05-02 14:20
Välkomna tillbaka till Engelsfors!
Av De Utvalda så är endast fem kvar.

En härlig läsupplevelse fylld av tonårsproblem, kärlek, spänning och magi.
Blandningen mellan helt vanliga tonårsproblem och magi är otroligt skickligt gjord och jag njuter av varje ord.
Betyg 5
2013-07-09 21:17
Lika bra som den första delen. Rekommenderar om du letar efter någonting lättsamt att läsa samtidigt som den är spännande. Jag längtar efter den sista delen!
Betyg 4
2013-11-01 01:42
Ja, boken är bra, men jag tycker att Cirkeln var bättre. Det kan vara för att jag byggde upp förväntningar utifrån första boken, vilket sällan är bra. Har man läst Cirkeln måste man dock läsa även Eld, och det är ju en bra bok som absolut är mer än läsvärd!
Betyg 4
2014-05-12 20:33
Medan Cirkeln mest var uppladdning kommer faktiskt denna uppföljare igång och blir riktigt bra. Sällan spännande, men personerna och främst deras sammansvetsning gör att boken lyfter. Skulle naturligtvis tjäna på att koncentreras men väldigt läsvärd ändå.
Betyg 4
2015-06-10 10:53
Denna uppföljare är precis lika bra som den första. Riktigt intressant och spännande. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.
Betyg 4
2021-02-10 13:40
Eld är andra delen i Engelsforstrilogin. Den första är Cirkeln. Fem av de sju utvalda finns kvar. Tillsammans måste de bekämpa demonerna. Om de förlorar kampen är apokalypsen här. Samtidigt har de alla de bekymmer som tonåren inrymmer. Rädslan att inte duga, att inte accepteras. Och framför allt detta att inte få den man älskar.

Mitt i allt detta har en ny rörelse bildats i staden. "Positiva Engelsfors" leds av några karismatiska människor som får med sig allt fler. Budskapet är att allt blir bra om du bara tänker positivt. Går något fel så beror det på dig själv och att du haft negativa tankar. (På något vis får det mig att tänka på Livets Ord.) Alla verkar så glada, men ändå är det något som känns fel.

Boken är väl tänkt för ungdomar och unga vuxna, men jag tycker verkligen om den. Den är verkligen spännande. De utvalda försöker få veta vilka de kan lita på och vilka som är deras fiender, och det är inte alltid lätt. Insatserna är höga.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Eld
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold